Yeşil Dalgayla 5 Milyar Lira Tasarruf Edilebilir" - Son Dakika
Yerel

Yeşil Dalgayla 5 Milyar Lira Tasarruf Edilebilir"

Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi Dekanı Güngör: "Yeşil dalga ile Alanya'da yılda ortalama 18 milyon liralık yakıt tasarrufu sağlıyoruz.

12.12.2014 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güngör, trafikte yeşil dalga uygulamasıyla Alanya'da yılda ortalama 18 milyon liralık yakıt tasarrufu sağlandığını belirterek, "Sistemin ülke geneline yayılması halinde tasarruf 5 milyar liraya kadar çıkabilir" dedi.

Prof. Dr. İbrahim Güngör, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alanya çevreyolunda yaklaşık 13 kilometrelik alanda uygulanan yeşil dalga ile trafiğin rahatladığını söyledi.

İlçenin Dinek girişi ile Tosmur Kavşağı arasında uygulanan sistem sayesinde günlük ortalama 50 bin lira yakıt tasarrufu sağlandığını belirten Güngör, "Yeşil dalga ile Alanya'da yılda ortalama 18 milyon liralık yakıt tasarrufu sağlıyoruz" dedi.

Sistemin ülke geneline yayılması halinde tasarrufun 5 milyar liraya kadar çıkabileceğine işaret eden Güngör, bu sayede Türkiye'nin her yıl ürettiği petrol miktarını yüzde 40-50 artırmış olacağını söyledi.

Güngör, yeşil dalga uygulamasının ulaşım süresinde yüzde 60'a varan kısalma sağladığını, bunun da trafik stresini azalttığını vurguladı.

Sürücülerden Ahmet Bekar, araçların hızını saatte 60 kilometreye sabitlemeleri halinde hiçbir ışığa yakalanmadıklarını anlattı.

Levent Aysal adlı bir diğer vatandaş da yeşil dalga uygulamasını çok beğendiğini belirterek, "Yetkililere teşekkür ediyoruz. Bu yolu sık sık kullanıyoruz ve otogara kadar ışığa yakalanmadan gidiyoruz. İnşallah diğer yollarda da bu uygulamaya geçilir" dedi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yeşil Dalgayla 5 Milyar Lira Tasarruf Edilebilir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement