Yeşil Düzce'ye Yeşil Üniversite - Son Dakika
Yerel

Yeşil Düzce'ye Yeşil Üniversite

Yeşil Düzce\'ye Yeşil Üniversite

Düzce Üniversitesi yerleşke içi alt yapı ve peyzaj çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

05.07.2014 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce Üniversitesi yerleşke içi alt yapı ve peyzaj çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yerleşke alanında Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemelerle daha yeşil bir Üniversite olma yolunda önemli adımlar atıldı.

Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı, yaptığı açıklamayla, spor alanları, ortak yaşam alanı, Mühendislik Fakültesi ve çevresine toplam 11bin adet her dem yeşil yapraklı çalı, küçük ağaççık ve yer örtücü bitki dikimlerinin tamamlandığını belirtti.

Yerleşke girişi refüjlerde de düzenlemelere gidildiğini belirten Yapı İşleri Daire Başkanı İlknur Günaydın, toplam 3 bin 485 adet Meilland Gülü ile 4 bin 500 adet Tageta, Zinnia ve Gazania mevsimlik çiçekleri, yapımı tamamlanan kavşaklara dikildiğini ifade etti.

Peyzaj Mimarı Aysun Tuna, Orman Genel Müdürlüğü tarafından üniversiteye tahsis edilen bin adet ibreli ve yapraklı ağacın (Batı Ladini, mavi ladin, sedir, süs eriği) Teknik Eğitim karşısı şev alanı ile Morfoloji Binası yanı şev alanına dikildiğini söyleyerek, ağaçların su ihtiyacını karşılamak üzere damla sulama sisteminin kurulduğunu belirtti.

Eğitimli bir ekibe sahip olduklarını söyleyen Tuna, "Üniversitemiz çevre düzenlemesinden sorumlu peyzaj ekibimiz, Bolu Elginkan Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi tarafından açılan Bahçıvanlık eğitim programını başarı ile bitirdi" dedi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeşil Düzce'ye Yeşil Üniversite - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement