Yeşil Hilal Projesi'yle 21 Park Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Yeşil Hilal Projesi'yle 21 Park Yapılacak

Yeşil Hilal Projesi\'yle 21 Park Yapılacak

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde 21 parkın yapımını kapsayan Yeşil Hilal Projesi çalışmaları sürüyor.

12.11.2015 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 21 parkın yapımını kapsayan Yeşil Hilal Projesi çalışmaları sürüyor. Projeye büyük önem veren Belediye Başkanı Hacı Uğuru Polat, alandaki denetimlerine drevam ediyor.

Fahri Kayahan Bulvarı'nın alt tarafından başlayarak Tecde yoluna kadar bulunan bölgede toplam 21 parkın yapımını kapsayan Yeşil Hilal Projesi çalışmaları sürdürülüyor. Yeşilyurt Belediye Başkanı hacı Uğur Polat, belediye Park ve Bahçelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Güner ve İmar işleri Müdürlüğü'nde görev yapan mimar ve mühendislerle birlikte inşaat çalışmalarının devam ettiği alanda inceleme yaptı. Başkan Polat, "Yeşil alanları ve doğal hayatıyla Malatya'nın akciğeri Yeşilyurt'umuz için 'gece, gündüz' demeden çalışıyor, projeler üretiyoruz. Bu projelerimizden bir tanesi de Yeşil Hilal Projemiz. Bu projemizi çok hızlı bir şekilde tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Hizmete giren ve yapımı devam eden parklarımız ilçemizin genel görüntüsüne pozitif katkı sağladığı gibi kurulduğu mahallelerin yaşam kültürüne ve hayatına da farklılık kazandırıyor" dedi.

"HALKIN İHTİYACINA GÖRE TASARLIYORUZ"

Başkan Polat, parkların, halkın ihtiyacına göre tasarlandığını söyleyerek, bazı parkların revize edildiğini de kaydetti. Yeşilyurt'a modern yüzlü yeni parklar kazandırıldığını vurgulayan Polat, "Parklarımızı halkın ihtiyacına göre tasarladık. Parklarımız eskiden olduğu gibi, sadece çocuk oyun alanı ve yeşil alanla sınırlı olmayacak. İhtiyaca göre koşu yolları, bisiklet yolları, fitness alanı, çocuk oyun alanı, spor alanlarıyla donatılıp hizmet alanı haline getiriliyor. Ağaçlandırma, çimlendirme çalışmalarına da büyük önem veriyoruz. Parklarımızın temizliğini ekiplerimiz günlük periyodik olarak yapıyor, ancak bu güzel alanların korunup kollanması için vatandaşlarımıza büyük görev düşüyor. El birliği ile bu alanları korumak ve temiz tutmak hepimizin görevidir" diye konuştu.

Vatandaşlar Karakavak ve Fahri Kayahan Bölgesi'nde yapılan çalışmalardan dolayı Başkan Polat'a teşekkür etti. Mahalle sakinlerinden Mehmet Öz, "Sizi ve ekibinizi canı gönülden kutlarım, mahallede artan binalardan dolayı nefes alamıyorduk. Ancak yeni parklarda çocuklarımız gönüllerince eğleniyor, spor yapıyorlar. Bizler de rahatça oturup günün yorgunluğunu atıyoruz. Parklar, kaldırımlar ve bisiklet yolu çalışmalarınızı takdirle karşılıyoruz" şeklinde konuştu.

İncelemeler sırasında mahalle sakinlerinin şikayet ve taleplerini dinleyen Başkan Hacı Uğur Polat, devam eden projenin detayları ve yapılacak yeni çalışmalar hakkında vatandaşlara bilgiler verdi. Başkan Polat, okula giden gençler ve çocuklarla sohbet edip fotoğraf çektirdi. Yaşlı bir kadının park içerisine bir adet daha oturma grubu talebine de olumlu cevap veren Polat, park alanlarının bakım ve temizliğini yapan görevli personellere de hassasiyeti nedeniyle teşekkür etti. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeşil Hilal Projesi'yle 21 Park Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement