Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Nergiz Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Nergiz Açıklaması

Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, "Yalova'nın günlük su tüketimi 60 bin ton su olmasına rağmen bu rakam kayıp ve kaçaklarla 90 bin tona çıkmaktadır" dedi.

25.08.2015 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, " Yalova'nın günlük su tüketimi 60 bin ton su olmasına rağmen bu rakam kayıp ve kaçaklarla 90 bin tona çıkmaktadır" dedi.

Yeşil Körfez Su Birliği tarafından birlik binasında Yalova'da içe suyundaki kayıp ve kaçakla mücadelede yapılan çalışmaların anlatılması için basın toplantısı düzenlendi.

Nergiz, burada yaptığı konuşmada 2014 yılında kentte yaşanan su sıkıntısının bir daha yaşanmaması için sürekli çalışma yaptıklarını söyledi.

Yalova genelinde kayıp ve kaçakları ortadan kaldırmak için sürekli çalıştıklarını belirten Nergiz, "Yalova'nın günlük su tüketimi 60 bin ton su olmasına rağmen bu rakam kayıp ve kaçaklarla 90 bin tona çıkmaktadır. Son yapılan çalışmalarla kayıp kaçak oranında yüzde 15 oranında düşüş sağladık. Şuanda yüzde 75 olan kayıp kaçak oranını yüzde 24 seviyelerine düşürmek için çok çalışıyoruz" diye konuştu.

Yalova'ya 25 yıl hizmet verecek yeni arıtma tesisi ve isale hatlarının da projelerinin başladığını ifade eden Nergiz şunları kaydetti:

"Yalova'nın uzun yıllar sıkıntısını giderek bu projenin 2019 yılında hizmete girmesini bekliyoruz. O zamana kadar ana isale hattının yaklaşık 10 yıldır yenilenmeyen katodik koruma ünitelerini kendi imkanlarımızla yenilemek için çalışma yapıyoruz. Biz vatandaşımıza en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Yalova halkına çok güzel ve kaliteli bir su sunuyoruz. Bizim suyumuz Türkiye'de en iyi beş su içine giriyor."

Toplantıya AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ve AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak'ta katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Nergiz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement