Yeşil Nokta Basın Ödülleri"Nde En İyi Haber Ajansı Ödülü Doğan Haber Ajansı'na - Son Dakika
Güncel

Yeşil Nokta Basın Ödülleri"Nde En İyi Haber Ajansı Ödülü Doğan Haber Ajansı'na

Yeşil Nokta Basın Ödülleri"Nde En İyi Haber Ajansı Ödülü Doğan Haber Ajansı\'na

'nı 'Geleneksel 4. Yeşil Nokta Basın Ödülleri' kapsamında çevre ve geri dönüşüm konularındaki haberleri nedeniyle en iyi haber ajansı ödülüne layık gördü.

02.12.2016 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'nı 'Geleneksel 4. Yeşil Nokta Basın Ödülleri' kapsamında çevre ve geri dönüşüm konularındaki haberleri nedeniyle en iyi haber ajansı ödülüne layık gördü. Ödülü, DHA adına Dış Haberler ve Ekonomi Müdürü Osman Şenkul aldı.

ÇEVKO tarafından düzenlenen, Türkiye önde gelen sanayi şirketlerinin yarıştığı 'Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri' ile çevreci haberlere öncelik veren basın kuruluşlarına yönelik verilen 'Geleneksel 4. Yeşil Nokta Basın Ödülleri' dün Levent'teki Wyndham Grand Otel'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. ÇEVKO Yönetim Kurulu Başkanı Okyar Yayalar ve yönetim kurulu üyelerinin evsahipliğinde düzenlenen törene davetliler katıldı.

JÜRİ ÜYELERİNE TEŞEKKÜR

Törende konuşan Okyar Yayalar, 'Yeşil Nokta' markasını kullanan firma sayısının ve ekonomik, çevresel faydalar sağlayan çalışmaların, projelerin çok daha fazla artması gerektiğini ifade etti. Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri yarışmasına katılan firmaların projelerinin bağımsız bir jüri tarafından değerlendirildiğini vurgulayan Yayalar, "Biz, bu ödül törenini sadece organize ediyoruz. Ödülleri jüri belirliyor. Kolay bir iş değil, vakitlerini harcadılar. Bu yüzden hepsine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İMER: "4 MİLYON 515 BİN TON AMBALAJ ATIK EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI"

ÇEVKO Genel Sekreteri Mete İmer ise konuşmasında, vakfın çalışmaları hakkında bilgi verdi. İmer, "Bu yıl 25. yılımız kutluyoruz. Bu 25 yıl içinde yaklaşık, 4 milyon 515 bin ton ambalaj atığının ekonomiye geri kazandırıldı. Bu rakam, ekonomiye 5 milyar 800 milyon dolarlık bir katkıyı ifade ediyor. Atık kağıtların kullanılmasıyla daha az ağaç kesiliyor. 32,5 milyon ağaç, yaklaşık 651 bin dönümlük orman arazisini kesilmekten kurtardığımızı söyleyebiliriz. 50,6 milyon metreküplük su tasarrufu sağlandı, 20,4 milyar kilowatt saatlik elektrik tasarrufu sağlandı. Bütün bunlar ürünlerimizi orijinal hammaddelerden üretmek yerine atıkları da kullanarak ürettiğimiz için bu tasarrufları elde ediyoruz" dedi.

BAŞARILI FİRMALAR ÖDÜLLERİNİ ALDI

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Törende 'Atık Yönetim Sistemi ve Uygulamaları', 'Ambalaj Tasarımında Kaynak Azaltarak Önleme Uygulamaları' ve 'Çevre Konulu Sosyal Sorumluluk Uygulamaları' kategorilerinde; Küçük ve Orta Ölçekli İşletme ve Büyük Ölçekli İşletme olmak üzere 2 ayrı sınıfta yarışan firmaların en başarılı çalışma ve projeleri açıklanarak 'Yeşil Nokta Sanayi', 'Yeşil Nokta Teşvik' ve ödülleri sunuldu 'Geleneksel 4. Yeşil Nokta Basın Ödülleri' sahiplerini buldu.

Çevre ve geri dönüşüm konularında haber sayısındaki üstünlüğüyle en iyi haber ajansı kategorisinde Yeşil Nokta Basın Ödülü DHA'ya verildi. Ödülü, DHA adına Dış Haberler ve Ekonomi Müdürü Osman Şenkul aldı.

GECEDE ÖDÜL ALAN FİRMALAR VE KATEGORİLERİ ŞÖYLE:

'Yeşil Nokta Teşvik Ödülünü Kazanan Firmalar:

Klimasan Klima San. ve Tic. A.Ş.

PepsiCo Türkiye,

Mondi Tire Kutsan Kağıt ve Ambalaj San. A.Ş.

Viko Elektrik ve Elektronik Endüstrisi San. ve Tic. A.Ş.

'Yeşil Nokta Sanayi Ödülü' kazanan firmalar:

TofaşTürk Otomobil Fabrikaları A.Ş.,

Abdi İbrahim İlaç San. Tic. A.Ş.,

Anadolu Cam. San. A.Ş.

PepsiCoTürkiye

'Geleneksel Yeşil Nokta Basın Ödülleri'ni kazananlar

Doğan Haber Ajansı

CNN Türk TV

Dünya Gazetesi;

TRT Radyo 1'de yayınlanan 'Çevreci Yaklaşım' programı

Ambalaj Dünyası Dergisi

Görüntü Dökümü

-------------------

-Ödül törenine katılan davetliler

-Törenin açılış konuşmaları

-Okyar Yayalar'ın konuşması

-Mete İmer'in konuşması

-Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri'nin ödüllerinin verilmesi

-Ödül alanların toplu resmi

-Basın ödüllerinin verilmesi

-Osman Şenkul'un ödülü alması

-Basın ödüllerini alanların toplu görüntüsü - Vakfıçevko

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yeşil Nokta Basın Ödülleri'Nde En İyi Haber Ajansı Ödülü Doğan Haber Ajansı'na - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement