Yeşilay Cemiyeti'nden 'Gençlik ve Bağımlılık' Konferansı - Son Dakika
Yerel

Yeşilay Cemiyeti'nden 'Gençlik ve Bağımlılık' Konferansı

Yeşilay Cemiyeti\'nden \'Gençlik ve Bağımlılık\' Konferansı

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2014 yılı Gençlik Projeleri Destek programı kapsamında Adıyaman Yeşilay Cemiyeti tarafından ‘Gencim Geleceğim’ projesi hazırlandı.

28.11.2014 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2014 yılı Gençlik Projeleri Destek programı kapsamında Adıyaman Yeşilay Cemiyeti tarafından 'Gencim Geleceğim' projesi hazırlandı. Konferanslar, gezi ve yürüyüşlerin yer aldığı proje kapsamında ilk konferans verildi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa, AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı Opr. Dr. Akif Seylan, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekteri Hüseyin Şen, Adıyaman Tabip Odası Başkanı Süleyman Kılınç, CHP İl Başkanı Bilal Doğan, AK Parti MKYK Yedek Üyesi Mustafa Alkayış, İş Kadını Aysel Uçar, kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Yeşilay Cemiyeti Adıyaman Şube Başkanı Hakan Özöncel, proje hakkında bilgiler vererek, projenin amacının gençleri madde bağımlılığına iten durumlara ve bağımlılığın oluşturduğu olumsuzluklara karşı farkındalık oluşturmak, gençleri ve ailelerini bilinçlendirmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Özöncel, bağımlılığın çağımızın en önemli sağlık sorunu olduğunu ve bu durumun toplumumuzda büyük yer kapladığını dile getirdi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü ise, projenin çok önemli olduğunu dile getirerek, bu anlamlı projenin hayırlı olmasını diledi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat ise, Türkiye'de ilk defa Uyuşturucuyla Mücadele Şurası'nın kendi dönemlerinde yapıldığını ve bu konferansla aynı güne denk geldiğini ifade ederek, bağımlılığın gençlerin ve geleceğin en büyük tehlikesi olduğunu vurguladı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı Opr. Dr. Akif Seylan, bağımlılığın bir beyin hastalığı olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Bağımlılık aslında vücudun ihtiyaç duymadığı bir maddeye istek duymasıdır. Alkol, tütün ve kimyasalların oluşturduğu madde bağımlılığının yanı sıra, internet, teknoloji ve kumar gibi bir takım davranışsal bağımlılıkta vardır. Gençlik önemli bir risk faktörüdür. Çocukluktan çıkan kişi gençken hayata dair bir takım planlar yapar. Bu aşamada bir çok yenilikler ve tehlikeli faktörlerle karşı karşıyadır. Etrafını tanımaya, kendisi olmaya çalışır. Yeni okul, yeni çevreler, hayata dair yeni kurgular oluşturur. Merak duygusu, arkadaş duygusu, daha ön planda olma duygusu oluşur. Bağımlılık deyince en çok madde bağımlılığı geliyor ama bağımlılığı oraya indirgemeyelim. Sigara dünyada satılan yasal bir zehir. Sigara gencin en kolay tükettiği bir bağımlılık aracıdır. Sigarayla başlayan bağımlılık sırasıyla başka şeyler içinde bağımlılık olabilir. Ülkemizde 76 milyon nüfusun 19 milyonu 15-29 yaş grubundadır. Buda riskli yaş gurubunu bize göstermektedir. Bağımlılık tek başına bir maddenin bağımlılığı değildir. Onun hayatınıza getirdiği bir süre şey vardır. Avrupa'da bir alkol bağımlısının aile fertlerinden 4.9 kişiyi etkilediği ortaya çıkmıştır. Aile bağları zayıf olan Avrupa'da bu oran 4.9 ise, aile bağları daha kuvvetli olan ülkemizde bu oranın çok yüksek olduğu açıktır." - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeşilay Cemiyeti'nden 'Gençlik ve Bağımlılık' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement