Yeşilay Haftası - Son Dakika
Yerel

Yeşilay Haftası

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Mardin Şube Başkanı Günlüoğlu: "Alkol ve uyuşturucu bağımlılığı insanda düşünme kabiliyetini, akıl ve iradeyi işlemez hale getiren bir hastalıktır.

03.03.2014 09:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu: "Alkol ve uyuşturucu bağımlılığı insanda düşünme kabiliyetini, akıl ve iradeyi işlemez hale getiren bir hastalıktır." dedi.

Yeşilay haftası dolayısıyla Mardin Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen etkinlikte konuşan Günlüoğlu, Yeşilay'ın sadece sigara,alkol, kumar gibi zararlı alışkanlıklarla mücadele etmeyip her türlü bağımlılığın ve yanlış davranışlarla da mücadele ettiğini belirtti.

Günlüoğlu şunları söyledi:

" Sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve teknoloji bağımlılığı, bugün, insanlığı kuşatan belli başlı zararlı alışkanlıklar arasındadır. Sigara bağımlılığı, dünyada her yıl 6 milyon insanın, yani her 10 saniyede bir insanın ölümüne yol açan bir illetten söz ediyorum. Alkol bağımlılığı, dünyada her yıl 320 bin gencin, toplamda 2,5 milyon insanın ölümüne yol açıyor. Uyuşturucu bağımlılığı, gelecek nesillerimizi tehdit eden, kullanımı ilkokullar seviyesine kadar inmiş bulunan bir zehirdir. Alkol ve uyuşturucu bağımlılığı insanda düşünme kabiliyetini, akıl ve iradeyi işlemez hale getiren bir hastalıktır."

Etkinliğe katılan Mardin Müftüsü  Dursun Ali Coşkun ise  şeytanın kurduğu en tehlikeli tuzağın alkol ve uyuşturucu olduğunu belirtti.

Alkol ve uyuşturucu vücut sağlığını bozduğu gibi aklı kullanmayı engelleyerek yanlış ve kötü işler yaptırdığını kaydeden Coşkun şunları belirtti:

"Alkol ve  uyuşturucu kişiyi Allah'ı anmaktan uzaklaştırır, düşmanlık ve kin yayarak toplumsal hayata büyük zararlar verir. Peygamber efendimizin lanetlediği, insanı yaratanından uzaklaştıran, beden ve ruh sağlığını bozan alkol, ve uyuşturuculardan kendimizi ve nesillerimizi korumak için millet ve devlet olarak elimizden gelen her türlü tedbiri almalıyız." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yeşilay Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement