Yeşilay Haftası - Son Dakika
Yerel

Yeşilay Haftası

Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında, kent merkezinde öğrenciler "Sigara içme, meyve suyu iç" kampanyası başlattı.

04.03.2015 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında, kent merkezinde öğrenciler "Sigara içme, meyve suyu iç" kampanyası başlattı.

Cumhuriyet İlk okulu 3. sınıf öğrencileri tarafından başlatılan kampanya kapsamında öğrenciler, ellerinde taşıdıkları dövizlerle Demokrasi parkında  "Sigara içme, meyve suyu iç" sloganı attılar.

Vatandaşların destek verdiği kampanyada öğrenciler alkışlandı.

Projenin koordinatörü Öğretmen Mehmet Demirbağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, kampanyanın öğrencilerden gelen talep üzerine başlatıldığını belirterek, bu kapsamda dövizler hazırladıklarını, öğrencilerin şiirler yazdığını söyledi.

Çocukların bu yaşta böyle bir etkinliği düzenlemesinin ileride kötü alışkanlıklardan korunacaklarına işaret eden Demirbağ, "Bu kampanya ile içki, sigara, kumar ve uyuşturucu maddenin zararlarını anlatan faaliyetler yaparak, çocuklara gelecekte kendilerine iyi alışkanlıklar sağmada çok önemli olacaktır" diye konuştu.

Amaçlarının küçük yaştaki çocuklara zararlı alışkanlıkların bilincini oluşturmak olduğunu vurgulayan Demirbağ, bu çocukların ileride kötü alışkanlıkları edinmeyeceklerini ifade etti.

Demirbağ, kötü alışkanlıkların olduğu yerde eylem yaptıklarını anlatarak, çocuklarla birlikte  "Sigara içme, meyve suyu iç" kampanyası ile vatandaşlara mesaj verdiklerine kaydetti.

Bu tür etkinliklerin ileriki günlerde de devam edeceğini aktaran Demirbağ, çocuklarla birlikte insanlara mesaj vermeye çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Öğrenciler yaptıkları etkinliğin ardından, bir işletmede meyve suyu içerek vatandaşlara ikram ettiler.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yeşilay Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement