Yeşilay ile TRT'den Bağımlılığa Karşı Mücadele Protokolü - Son Dakika
Güncel

Yeşilay ile TRT'den Bağımlılığa Karşı Mücadele Protokolü

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Karaman: "Bundan sonraki çabalarımızda, Yeşilay'ın bağımlılık mücadelesinde TRT'nin etkin desteğini alma konusunda bir adım attık" TRT Genel Müdürü Şahin: "Dizi film senaryolarında özellikle uyuşturucudan kurtulma adına birtakım mesajların örtülü bir şekilde, insanları.

18.08.2014 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve TRT arasında, sağlıklı yaşam ve zararlı bağımlılıklar konusunda izleyicilerin bilinçlendirilmesi, duyarlılık ve farkındalığın geliştirilmesi ve cemiyet faaliyetlerinin TRT yoluyla izleyiciye aktarılması amacıyla protokol imzalandı.

Sepetçiler Kasrı'nda düzenlenen törene katılan Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı İhsan Karaman ile TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, ekranlarda alkol sahnelerinin gösterilmesi, bağımlılıkla mücadele, yerli dizilerde yer alan alkol sahnelerinin kullanımı gibi konularda sorumlu davranmayı sağlayacak protokole imza attı.

Karaman, törenin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, bağımlılık konusunda toplumu bilinçlendirme, başta gençliği olmak üzere tüm toplumu tehdit eden her türlü bağımlılığı önlemek için bir TRT ile işbirliği yaptıklarını söyledi.

Geleceği sağlıkla donanmış bir ülke ve millet oluşturma idealiyle adım atan iki kurumun bir araya geldiğini dile getiren Karaman, "İmzaladığımız protokolle bundan sonraki çabalarımızda, Yeşilay'ın bağımlılık mücadelesinde TRT'nin etkin desteğini alma konusunda bir adım attık. Yeşilay'ın yaptığı çabalar, ne kadar fazla kişiye ulaşırsa o kadar karşılık bulacaktır" diye konuştu.

Karaman, yapılan işbirliği kapsamında, bağımlılık ve onun getirdiği kölelikten uzaklaşma, gerçek özgürlüğe kavuşma idealinin çok daha geniş kitlelere duyurulacağını belirtti.

Bağımlılıktan kurtulmak için tv programları

TRT Genel Müdürü Şahin de günümüzde bağımlılığın çok fazla çeşitlendiğini, bu yüzden Yeşilay'ı desteklemek gerektiğini kaydetti.

Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başta dizilerde, bağımlılığı sağlayan ve aslında insanları özgürlük kavramı adı altında köleleştiren o zincirden kurtaracağız. Bağımlılık köleliğinden insanları kurtarmak için Yeşilay ile diziler, belgeseller, yarışma programları yapacağız. Bu çalışmaları TRT'nin içeriklerinde daha bilimsel düzeyde yapacağız. Yeşilay'ın yaptığı tüm faaliyetleri duyuruyorduk ama artık daha abartarak duyuracağız. Çünkü farkındalık oluşturmanın yolu, bu. Diğer türlü insanlar, medya çok çeşitlendiği için farklı alanlara yönelebiliyorlar. Kamu yayıncısı bir kurum olarak köklü bir kuruma destek vereceğiz."

Şahin, bağımlılıkla mücadelede Yeşilay ile detaylı çalışmalar yapacaklarını dile getirerek, "Dizi film senaryolarında özellikle uyuşturucudan kurtulma adına birtakım mesajların örtülü bir şekilde, insanları daha sağlıklı zemine çeken bir yapıda olmasını sağlayıp, bunları işleyeceğiz. Toplumun uyuşturucu belasından kurtulması için yapılması gereken ne varsa TRT olarak Yeşilay'a destek olacağız" ifadelerini kullandı.

Protokol kapsamında, tarafların çalışmalarının disiplin içinde yürütülmesi ve olgunlaştırılması hedefiyle birer irtibat kişisi belirlenecek. Özellikle gençlere rol model oluşturmak, onları bağımlılıktan uzak tutmak için projeler üretmenin önünü açan protokol, bir yıl boyunca geçerli olacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yeşilay ile TRT'den Bağımlılığa Karşı Mücadele Protokolü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement