Yeşilçam'ın Efsaneleri Doğa ve Çevre İçin Muğla'da Buluşuyor - Son Dakika
Güncel

Yeşilçam'ın Efsaneleri Doğa ve Çevre İçin Muğla'da Buluşuyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı, sosyal sorumluluk projesi kapsamında doğa ve çevre sevgisini aşılamak amacıyla, Yeşilçam’ın usta isimleri Hülya Koçyiğit ve Ediz Hun’u gençlerle bir araya getirecek.

15.02.2016 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı, sosyal sorumluluk projesi kapsamında doğa ve çevre sevgisini aşılamak amacıyla, Yeşilçam'ın usta isimleri Hülya Koçyiğit ve Ediz Hun'u gençlerle bir araya getirecek.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 17-19 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek Doğa ve Çevre Gönüllülüğü Eğitim Programı, hedef kitle olarak belirlenen 18-29 yaş aralığındaki gönüllü 100 genç kadın ve akademisyenin katılımıyla düzenlenecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın genç nesillere rehberlik ve danışmanlık hizmeti vermek adına başlattığı proje çerçevesinde, gençlerin çevreye olan duyarlılığını ve sorumluluk bilincini artırmak amacıyla organize ettiği eğitimler tüm hızıyla sürüyor.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde 18 Şubat Perşembe günü saat 16: 00'da gerçekleştirilecek program kapsamında, Türk sinema tarihine isimlerini altın harflerle yazdıran Hülya Koçyiğit ve Ediz Hun, "Doğa ve Çevre Sevgisi" konulu söyleşiye konuşmacı olarak katılacaklar. Üniversite öğrencileri başta olmak üzere gönüllü gençler ve vatandaşlar da programı yerinde takip edebilecek.

Hülya Koçyiğit ve Ediz Hun'un söyleşisiyle sınırlı kalmayacak olan Doğa ve Çevre Gönüllülüğü Eğitim Programı'nda gönüllü gençlere yönelik bir dizi eğitim semineri de verilecek. Üç gün boyunca sürecek seminerlerin eğitmenleri ve konu başlıkları ise şöyle:

"Dr. Hakan Dulkadiroğlu - "Gönüllülük/Gönüllü Yönetimi",

Ediz Hun - "Çevre Hakkı ve Bilinci",

Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya ve Dr. Mustafa Şen - "Su Kullanma Bilinci, Su Kirliliği ve Kontrolü",

Doç. Dr. Huriye Martı, İsmail Bingöl ve Av. Muzaffer Özcan - "Çevre Ahlakı/Kültür, Sanat ve Edebiyatta Çevre ve Ahlak İlişkisi",

Hülya Koçyiğit - "Doğayı Tanımak, Anlamak, Yaşamak",

Prof. Dr. Hikmet Özdemir, Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Akyüz - "Kuran, Sünnet'te Çevre ve Müslüman Toplum",

Prof. Dr. Ahmet Uludağ - "Doğa Koruma ve Biyolojik Çeşitlilik/Ekoloji",

Mehmet Hanay - "Doğa Fotoğrafçılığı Teori ve Uygulama"

Doç. Dr. İbrahim Demir - "Atık, Atık Yönetimi ve Sınıflandırılması".

PROGRAMLAR YIL BOYU DEVAM EDECEK

Doğa ve Çevre Gönüllülüğü Eğitim Programı, Muğla'nın ardından Nisan'da İstanbul- Kocaeli, Temmuz'da Artvin- Rize ve Ekim'de ise Antalya- Mersin'de düzenlenecek programlarla devam edecek.

Doğa ve Çevre Gönüllülüğü Eğitim Programı'na gönüllü olarak katılmak isteyenler, http://gencgonulluler.gov.tr adresindeki üyelik sözleşmesini imzalayarak başvuruda bulunabilecekler. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yeşilçam'ın Efsaneleri Doğa ve Çevre İçin Muğla'da Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement