Yeşilçam'ın Emektarları Hasankeyf'te - Son Dakika
Güncel

Yeşilçam'ın Emektarları Hasankeyf'te

Yeşilçam\'ın Emektarları Hasankeyf\'te

Batman'da Turizm Haftası etkinliklerini katılan Türk sinemasının ünlü oyuncuları, Ilısu Baraj Gölü altında kalacak tarihi Hasankeyf İlçesi'ni gezdi.

19.04.2014 19:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'da Turizm Haftası etkinliklerini katılan Türk sinemasının ünlü oyuncuları, Ilısu Baraj Gölü altında kalacak tarihi Hasankeyf İlçesi'ni gezdi.

Batman'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamındaki etkinliklere katılan Türk sinemasında Yeşilçam'ın emekçileri Eşref Kolçak, Yılmaz Köksal, Yusuf Sezgin, Yılmaz Atademir, İsmail Güneş ve Nilüfer Aydın, Ilısu Baraj Gölü altında kalacak tarihi Hasankeyf İlçesi'ni ziyaret etti. Kaymakam Temel Ayca'nın yakından ilgilendiği sanatçılar, paraşütle ve Raman Dağı'ndan Hasankeyf'e uçan Dicle Üniversitesi Havacılık Kulübü üyesi Veysel İpek'i ilgiyle izledi.

Sanatçı Yılmaz Köksal, ilk kez geldiği Hasankeyf'e hayran kaldıdığını belirterek, "Hep hayalimdi, Hasankeyf'i göreyim gezeyim diye. Binlerce yıllık tarihi ve geçmişi var buranın. Böyle bir yerin sular altında kalmasına bir sanatçı olarak karşıyım. Hiçbir şekilde doğanın temelleriyle oynamamalıdır. Buranın baraj altında kalmamasını istiyorum. Bu benim için üzüntü kaynağı. Torunlarımızın buraya gelip 7-8 bin yıllık tarihin sular altında kaldı demelerini istemiyorum. Bu tarihi şaheseri görmek benim için bir onurdur. Hasankeyf'i hayranlıkla izliyorum. Bir yandan çok üzülüyorum. Burası hayal ettiğim bir yerdi. Benim için üzüntülü bir manzara. Bu kadar muhteşem bir tarihin sular altında kalması benim için bir zuldür" dedi.

SAÇINTI: SULAR ALTINDA KALMASINA KARŞIYIM

Mandıra Filozofu filminin oyuncularından Müfit Can Saçıntı, Hasankeyf'in sular altında kalmasına karşı çıktı. Hasankeyf'e ilk kez geldiğini belirten Saçıntı, "Hasankeyf için kurulabilen tüm cümleler kuruldu. Bu batmasın demek bile abes. Çünkü nasıl batsın savunuluyor ben onu anlamaya çalışıyorum. Doğal olan Ilısu Barajı altında kalmaması. Şimdi baraj, su çok önemli. Her zaman bulunabilir. Hasankeyf batarsa dünyanın hiçbir yerinde bulamasınız. Bakış açısı böyle olursa, belki böyle kurtulabilir. Hasankeyf'i gördüm daha çok üzülüyorum. Hasankeyf'in sular altında karşıyım. Hasankeyf'i destekliyorum. Hasankeyf'in sular altında kalması gereksiz. Sular altında kalsın nasıl deniyor ona aklım almıyor. Beynimin tüm devreleri yaktık. Hasankeyf'in sular altında kalmasına karşıyım" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yeşilçam'ın Emektarları Hasankeyf'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak
    18:47 Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak

    Malatya Valiliği, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarmanın görev alacağını duyurdu. Seçim güvenliği ve koordinasyon toplantısında, 2 bin 785 emniyet ve 2 bin 59 jandarma personelinin görev alacağı belirtildi. Toplamda 542 bin 177 seçmenin oy kullanacağı seçimlerde, güvenli bir ortam sağlamak için tüm kamu kurumları işbirliği içinde çalışacak.

  • Metrobüste sıra kavgası kamerada
    18:46 Metrobüste sıra kavgası kamerada

    Avcılar'da metrobüs içerisinde iki yolcu arasında çıkan sıra kavgası cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi. Tartışma metrobüse binen diğer yolcuların müdahalesiyle sona erdi.


Advertisement