Yeşilçam'ın 'Kötü'lerine Vefa Belgeseli - Son Dakika
Magazin

Yeşilçam'ın 'Kötü'lerine Vefa Belgeseli

Yapımcılığını, önemli belgesellere imza atan Belgin Baştürk'ün üstlendiği, yönetmenliğini ise Yeşilçam'ın usta yönetmeni Melih Gülgen'in oğlu Burak Gülgen'in.

12.01.2014 06:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yapımcılığını, önemli belgesellere imza atan Belgin Baştürk'ün üstlendiği, yönetmenliğini ise Yeşilçam'ın usta yönetmeni Melih Gülgen'in oğlu Burak Gülgen'in yaptığı 'Yeşilçam'ın Kötü Adamları' belgeseli, TRT'de ekrana gelmek için gün sayıyor. Genellikle arka planda kalan Yeşilçam'ın kötü adamlarına vefa niteliğinde hazırlanan bu belgesel; Yeşilçam'a jönlerin değil, kötü adamların penceresinden bakıyor. Yeşilçam'ın iyi kalpli ama film icabı kötü olan adamları; kimi zaman izleyicilerden tepki görseler de, sinemanın olmazsa olmazlarındandır. Onlar; Yeşilçam'ın en tanınan ve bilinen yüzleridir aslında. Kolay kolay unutulmazlar. Çoğunun rekor sayıda filmi vardır. Hangi filmi izleseniz, bu yüzlerden birini mutlaka görürsünüz. Ahmet Tarık Tekçe, Erol Taş, Kenan Pars, Hayati Hamzaoğlu, Atıf Kaptan, Altan Günbay, Turgut Özatay, Önder Somer, Nuri Alço ve Coşkun Göğen gibi daha onlarcası...

'TAŞ DEĞİL, EKMEK ATIYORSUNUZ'

Yeşilçam'da yıllarca iyiler alkışlarla ödüllendiriliyor, kötüler ise atılan taşlarla cezalandırılıyordu. Bu belgeselde rol icabı 'kötü adamların' yaşadıkları; hem hüzünlü, hem de komik anıları ile ekrana gelecek. Bir dönemin en çok nefret edilen oyuncusu olarak seçilen Erol Taş'ın kendisine taş atan bir izleyiciyle yaptığı dialog hala kulaklarımda... "Atın atın, siz bana taş değil, ekmek atıyorsunuz" demişti. Evet, gerçekten de atılan taşlar onun ödülüydü, rolünü başardığının göstergesiydi.

***

REKORU ZOR KIRILACAK FİLMLER

2013'te birçok yerli film, gişede milyonlara ulaştı. Birçok film, farklı dallarda ilkleri başardı. Bunlardan en çok dikkat çekenler ise; dokuz ay gibi kısa bir sürede iki film çekerek 2 milyon 900 bin bilet satan 'Hükümet Kadın' ve dört ay arayla vizyona giren ve 845 bin kişi tarafından izlenen Hasan Karacadağ'ın korku filmleri ' El-Cin' ve 'Dabbe Bir Cin Vakası'... Demet Akbağ'ın oyunculuğu ile izleyiciyi sinema salonuna çeken 'Hükümet Kadın'; Karacadağ'ın filmlerine nazaran daha kolay bir hedef. Karacadağ'ın hiçbir ünlü isme rol vermediği ve 'riskli alan' olarak korku türündeki filmlerinin rekoru, kırılacağa benzemiyor.

***

YILIN SÜRPRİZİNİ YAPACAK PROJELER

Yeni yıla gireli henüz iki hafta oldu ama 2014'ün yeni projeleri çoktan konuşulmaya başlandı. Bu yeni projeler arasında en sürpriz olanları ise; Mehmet Aslantuğ'un yapımcılığını üstlendiği bir romantik komedi ile İlker Ayrık'ın yöneteceği komedi filmi... İsimleri henüz belirlenmeyen fakat ufak tefek detayları gün yüzüne çıkan bu iki film, adından çok söz ettirecek. Mehmet Aslantuğ, 'çok naif bir hikaye' dediği filminde eşi Arzum Onan'a da rol verecek. İlker Ayrık ise çekimlerine önümüzdeki aylarda başlayacağı komedi filmi için 'Üç Adam'ın sempatik isimleri İbrahim Büyükak ve Eser Yenenler'i şimdiden kadroya kattı bile.

Günün repliği:

Bütün gün havlayacak mısın küçük köpekçik, yoksa ısıracak mısın? " - 'Reservoir Dogs' (1992)

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Yeşilçam'ın 'Kötü'lerine Vefa Belgeseli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement