Yeşilçam'ın Yakışıklısı Çankaya'da Ölümsüzleşiyor - Son Dakika
Yerel

Yeşilçam'ın Yakışıklısı Çankaya'da Ölümsüzleşiyor

Türk Sineması’nın dev çınarı Tarık Akan’ın adı, Çankaya Belediyesi’nin Dodurga Mahallesi’nde yaptığı yeni parkta yaşatılacak.

22.09.2016 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Sineması'nın dev çınarı Tarık Akan'ın adı, Çankaya Belediyesi'nin Dodurga Mahallesi'nde yaptığı yeni parkta yaşatılacak.

Çankaya Belediyesi, 66 yaşında aramızdan ayrılan Yeşilçam'ın yakışıklı aktörü Tarık Akan'ın adını yaşatmak için kolları sıvadı. 1970 yılında Ses Dergisi'nin açtığı yarışmada birinci olduktan sonra 1971 yılında ilk sinema filmi "Emine" ile oyunculuk serüvenine başlayan Tarık Akan'ın adı, Çankaya Belediyesi'nin Dodurga Mahallesi'nde yaptığı yeni parka verilecek. Atatürkçü ve solcu kimliğiyle de ön plana çıkan bir sanatçı olan Akan, 45 yıllık sanat hayatına 111 film ve 4 televizyon dizisi sığdırdı. Akan, "Hababam Sınıfı", "Mavi Boncuk" gibi Yeşilçam'ın yapı taşlarından olan filmlerin yanı sıra "Yol" ve "Sürü" gibi siyasi mesajlar veren eserlerdeki oyunculuğuyla da halkın gönlünde taht kurdu.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in "Tarık Akan'a veda etmiyoruz. Onun adını ilçemizdeki bir parka vererek sonsuza dek yaşatacağız" ifadeleriyle Tarık Akan'ın adını yaşatacaklarını kamuoyuna duyurduğu park da belirlendi. Türkkonut Dodurga Mahallesi'nde 3464 ile 3459. sokakların kesişiminde yer alan yeni park, 11 bin 742 metrekarelik alana sahip. 9 bin 268 metrekaresi yeşil alan olarak hazırlanacak park, çocuk oyun alanı, basketbol sahası, koşu yolu ve kondisyon alanlarını da içinde barındıracak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeşilçam'ın Yakışıklısı Çankaya'da Ölümsüzleşiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement