Yeşildirek'te Gündem Kentsel Dönüşüm - Son Dakika
Güncel

Yeşildirek'te Gündem Kentsel Dönüşüm

Yeşildirek\'te Gündem Kentsel Dönüşüm

Şanlıurfa'nın Yeşildirek Mahallesi'nde vatandaşlarla buluşan büyükşehir belediye başkanı Güvenç, kentsel dönüşüme yönelik eleştirileri dinledi.

31.12.2014 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Yeşildirek Mahallesi'ni ziyaret ederek mahalle muhtarı ve sakinleriyle bir araya geldi.

Mahalle sakinleriyle bir araya gelen Başkan Güvenç, Yeşildirek Mahallesinde kentsel dönüşüm ilgili taleplerini ve önerilerini dinledi.

Mahalle sakinlerine konuyla ilgili düşüncelerini aktaran Başkan Güvenç, bin 150 adet konutun kentsel dönüşüme tabi tutulması ve yenilenmesi gerektiğini yönünde önceki yıllarda çalışmaların yapıldığını dile getirerek, "Bunu çözmek içinde demişler ki Karayollarını alalım. Karayolları da özelleştirme aşamasındaymış. Bakanımız Faruk Çelik'in müdahalesiyle özelleştirmeden çıkardık burayı. Fakat bu defa karayolları diyor ki benim arsamın bir değeri var diyor. Şehrin en güzel yerlerinden birisi diyor. Onların istediği bedelle TOKİ'nin istediği bedel arasında %100 fark var. Şimdi o miktarı yüzde 15 aşağı indirttim. Bu iş için yapılmış raporlar var bu doğrultuda oturup konuşacağız" dedi.

Herkesle bir araya gelerek ortak bir karar çıkarmak zorunda olduklarını ifade eden Başkan Güvenç, "Burada orta yolu bulmak için çalışacağız. Muhtar arkadaşıma da daha öncede söyledim. İsterseniz TOKİ'nin sunuşuna Muhtar ve seçeceğiniz iki kişiyle aşamaları adım adım takip edin. Ne olduğunu tartışarak birlikte adım atalım" şeklinde konuştu.

Başkan Güvenç, Yeşildirek Mahallesinde ön toplantı yapıp oluşacak heyet ile konuyu takip edeceklerini ifade etti.

Mahalle sakinleriyle yaptığı görüşmenin ardından bölgeyi inceleyen Başkan Güvenç, mülk sahipleriyle görüşerek, birlik ve beraberlikle hareket edilmesi gerektiğini söyledi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Yeşildirek'te Gündem Kentsel Dönüşüm - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement