Yeşilgiresun Belediyespor'un Tbl'ye Yükselmesi Kentte Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Spor

Yeşilgiresun Belediyespor'un Tbl'ye Yükselmesi Kentte Coşkuyla Kutlandı

Yeşilgiresun Belediyespor'un Türkiye Basketbol Ligi'ne yükselmesi kentte coşkuyla kutlandı. Giresun Belediye Başkanı ve Yeşilgiresun Belediyespor Başkanı Aksu; "Bizi tanımayanlara kendimizi tanıtıyoruz" dedi.

01.06.2015 00:22  Güncelleme: 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeşilgiresun Belediyespor'un Türkiye Basketbol Ligi'ne yükselmesi kentte coşkuyla kutlandı. Giresunlular, yeşil-beyazlı ekibin 19 Eylül Spor Salonu'nda Sakarya Büyükşehir Belediyespor'u 93-83 yenerek Türkiye Basketbol Ligi'ne yükselmesinin ardından Atatürk meydanına toplandı. Yüzlerce Giresunlu, ellerinde bayraklarla takımlarının başarısını doyasıya kutladı. Giresun Belediye Başkanı ve Yeşilgiresun Belediyespor Başkanı Kerim Aksu, burada yaptığı konuşmada, son iki yılda kaçırılan Türkiye Basketbol Ligi fırsatını bu kez yakalamayı başardıklarını söyledi.

Aksu, Yeşilgiresun Belediyespor'un Türkiye Basketbol Ligi hedefinin büyük olacağını kaydederek, şunları ifade etti; "Bugün mutlu bir günümüz. Bugün sevincimizi doyasıya yaşıyacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İki final oynadık. Biri Trabzonspor, biri Darüşşafaka. Kaybettik finalleri. Bu üçtü. Sonunda başardık. Ben sizlere söz vermedim mi? O Fenerbahçe, o Galatasaray, o Beşiktaş, Giresun'a gelecek. Bu şehir bir basketbol şehri. Bizi tanımayanlara kendimizi tanıtıyoruz. Sadece Türkiye Basketbol Ligi'nde değil, Avrupa'da da bizi tanıyacaklar. O İtalya'nin Siena'sı buraya gelecek. O Barcelona buraya gelecek."Kutlama etkinliğine yeşil-beyazlı basketbolcular ile teknik heyet de katılırken, Giresunlular kendilerine büyük ilgi gösterdi.

Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde Sakarya Büyükşehir Belediyespor'u play-off yarı finalinde 3-1'le geçerek finale yükselip, Türkiye Basketbol Ligi'ne (TBL) yükselen Yeşilgiresun Belediyespor'un başantrenörü Ahmet Kandemir, "Bu şehrin özlemini sona erdirdik. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.Kandemir, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, TBL'ye yükselmenin mutlululuğunu yaşadıklarını söyledi.Sakarya Büyükşehir Belediyespor'u mücadelesinden dolayı tebrik eden Kandemir, "Kendi şehrimin, bu özlemimizin sona ermesinden mutluyuz. Bu bence bir aşk hikayesi. Özellikleri olan bir hikaye. Yılmayan bir şehir ve yönetimin hikayesi. Burada aslan payını yönetim ve taraftara veriyorum" diye konuştu.

Kandemir, gelecek sezon Yeşilgiresun Belediyespor'un Türkiye Basketbol Ligi'nde iyi yerlere gelmesi gerektiğine işaret ederek, "Önemli olan, bu kadar arzu edilen bir şeyi kaybetmemek lazım. Yeşilgiresun Belediyespor'un asansör takım değil, gerçekten Türkiye'ye bu şehrin basketbolu ne kadar çok sevdiğini göstermesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Yeşilgiresun Belediyespor\'un Tbl\'ye Yükselmesi Kentte Coşkuyla Kutlandı
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Yeşilgiresun Belediyespor'un Tbl'ye Yükselmesi Kentte Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement