Yeşilhisar Banliyösü Hız Kazandı - Son Dakika
Yerel

Yeşilhisar Banliyösü Hız Kazandı

Yeşilhisar Banliyösü Hız Kazandı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Yeşilhisar ve mahalleye dönüşen köylerine götürülecek hizmetlerle ilgili olarak yatırım toplantısı düzenledi.

21.05.2014 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Yeşilhisar ve mahalleye dönüşen köylerine götürülecek hizmetlerle ilgili olarak yatırım toplantısı düzenledi. Toplantıda ilçe için en önemli projelerden olan banliyö hattı konusunda açıklamalar yapan Başkan Özhaseki, Ulaştırma Bakanlığı ile mutabakatın sağlandığını belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, diğer ilçelere olduğu gibi Yeşilhisar ilçesine de bürokratları ile adeta çıkarma yaparak ilçenin yatırım programını belirledi. Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdülkadir Akdeniz ve belediye yöneticilerinin de katıldığı toplantıda öncelikle su, kanal ve arıtmada yaşanan problemler tespit edilerek bu sorunların giderilmesi için yapılacak çalışmalar planlandı. Toplantıda altyapının yanı sıra, yollar, ilçe merkezine yapılacak hanımlar merkezi ve gençlik merkezi, park yapımı ve ulaşım konusu da ayrı ayrı ele alındı.

Toplantı sonrası ilçe merkezinde incelemelerde bulunan Başkan Özhaseki, vatandaşlarla da görüşerek sorunlarını dinledi. Cami-i Kebir karşısında vatandaşlarla bir süre sohbet eden Başkan Özhaseki, daha sonra hanımlar merkezi ve gençlik merkezinin yapılacağı alanda incelemelerini sürdürdü. Başkan Mehmet Özhaseki, buradan ilçenin en önemli turizm bölgesi olan Soğanlı'ya geçti. Kayadan oyma kiliseleri ile tüm dünyada tanınan Soğanlı için çalışmalar yapılması gerektiğini belirten Başkan Özhaseki, burada ayrıca 96 yaşındaki Mehmet Ablak ve eşi Hava Ablak ile de bir süre sohbet etti.

ASBESTLİ BORULAR DEĞİŞECEK

Yeşilhisar'ın sorunları ve ilçeye yapılacak hizmetler hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Özhaseki, tüm ilçelerde olduğu gibi Yeşilhisar'da yapılan toplantıda da önce merkezin daha sonra köylerin su, kanal, arıtma gibi sorunlarını ele aldıklarını söyledi. Su konusunda en büyük hamlenin Gıcık Tüneli'nden gelecek olan su olduğunu dile getiren Özhaseki, "Gıcık Tüneli'nden suyun getirilmesi için çalışmalar sürüyor. İnşallah sene sonuna kadar Yeşilhisar'da bu sorun ortadan kalkar. Burada ayrıca 10 kilometre kadar asbestli boru var. Asbestin kanserojen etkisi olduğu biliniyor ve bunların değiştirilmesi gerekiyor. Sonra köylerimizin bir kısmında kanalizasyon yok. Tüm bu hizmetler programa alındı. Ayrıca bütün ilçelerde yaptığımız gibi gençlik merkezi, hanımlar merkezi gibi sosyal amaçlı tesislerin yapımını ele aldık ve yer tespiti yaptık" dedi.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI İLE MUTABAKAT TAMAM

Yeşilhisar için en büyük projelerden biri olan banliyö hattı konusunda da önemli bilgiler veren Başkan Mehmet Özhaseki, Ulaştırma Bakanlığı ile mutabakatın tamamlandığını belirtti. Banliyö hattı ile ilgili Ulaştırma Bakanlığı'nda, Sayın Bakanın katılımıyla bir toplantı yaptıklarını ifade eden Özhaseki, "Projeyi uygun gördüler. Altyapısını, elektrik sinyalize sistemini kendileri yapacaklar. Üst tarafta araçların alınması, durakların yapılması işini biz üstlendik. Bunları yapacağız. Bu proje Yeşilhisar ve İncesu'ya büyük bir ivme kazandıracak. OSB'de çalışan bir işçi çok rahat işine gidip gelebilecek. Böylece Yeşilhisar'ı terk etmek zorunda kalmayacak. Bu durum Yeşilhisar ve İncesu için geçerli olduğu gibi, Sarıoğlan tarafı için de geçerli olacak. Bu konuda mutabakat sağlandı. Önümüzdeki günlerde çalışma başlar. Bir sene içinde banliyö hattını çalıştırırız diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdülkadir Akdeniz de açıklamasında Büyükşehir ile yapılan toplantıda güzel şeylerin görüşüldüğünü ve güzel şeylere karar verildiğini ifade ederek, "Büyükşehrin desteği bizim için çok önemli. Başkanım da o konuda çok müspet düşünüyor. Bizler de üzerimize düşeni yapacağız ve Yeşilhisar'ı çok farklı bir yere taşıyacağız" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeşilhisar Banliyösü Hız Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement