Yeşilköy Çarşamba Pazarı Yenilendi - Son Dakika
Güncel

Yeşilköy Çarşamba Pazarı Yenilendi

Yeşilköy Çarşamba Pazarı Yenilendi

Bakırköy Belediyesi ve İstanbul Pazarcılar Odası tarafından yenilenen Yeşilköy Çarşamba Pazarı açıldı.

04.01.2012 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BAKIRKÖY BELEDİYE BAŞKANI ATEŞ ÜNAL ERZEN,"PAZARCILARIN BAĞIRMAMASI SAÇMALIK"

SEMT PAZARLARININ MARKALARINDAN YEŞİLKÖY ÇARŞAMBA PAZARI YENİLENDİ.

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen,İstanbul Pazarcılar Odası Başkanı Mesut Şengül ve milletvekilleri Mevlüt Aslanoğlu ile Sebahat Akkiraz'ın da katıldığı törenle açılan Yeşilköy Çarşamba Pazarı A'dan Z'ye yenilendi.

18 bin metrekare alan üzerine kurulu Yeşilköy Çarşamba Pazarı'nın altyapısı tamamen değiştirilirken üstü de çelik konstrüksiyon ile kapatıldı.

Yeşilköy Çarşamba Pazarı'nda ayrıca kafeterya, tuvalet, zabıta hizmet noktası da bulunuyor.

ATEŞ ÜNAL ERZEN,"PAZARCILARIN BAĞIRMAMAI SAÇMALIK"

İstanbul'da bulunan 358 semt pazarından sadece 14'ünün alanda olduğunu ve bunların da 5 tanesinin Bakırköy'de bulunduğunu bildiren Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen," Bakırköy'de bulunan 5 semt pazarımızı da sokaktan kurtardık. Hepsi trafiği etkilemeyecek alanlara alındı. Bakırköy, pazarlarıyla Avrupa Birliği'ne girmiştir. Bu bağlamda 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren Avrupa Birliği normlarına uyalım diye çıkartılan Yeni Hal Yasasıyla beraber pazarcıların bağırmasının engellenmesini tamamen saçmalık olarak buluyorum. Pazarlarda pazarcıların vatandaşları rahatsız etmeden bağırmaları bir ritüeldir. Yurttaşlarımız belirli bir samimiyeti bulduğu için pazarlara geliyor. Ki AB ülkeleinden İspanya'ya Portekiz'e gidin pazarlarda bağıran pazarcıları görürsünüz. Yeni hal kanunuyla ürünlerin üzerine kimlik kartı uygulamasını ise doğru buluyorum. "dedi.

PAZARCILAR ODASI BAŞKANI MESUT ŞENGÜL,"YASANIN DEĞİŞMESİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

Yeşilköy Çarşamba Pazarının İstanbul'un en modern pazarı olduğunu bildirerek sözlerine başlayan Mesut Şengül ise," Sıcaktan ve soğuktan etkilenmeyen sandviç panelle pazarın üzeri kapatıldı.Ayrıca sosyal donatılarda var. Pazarlara hizmet bugün Bakırköy Belediyesinin yaptığı gibi olur. Yoksa pazarcıların bağırmasını engelleyerek hizmet edilemez. Biz kesinlikle bu uygulamaya karşı çıkıyoruz. Ve bu yasanın engellenmesi için elimizden geleni yapacağız. Her pazarcı esnafımız tepki olarak 50 TL'yi vererek bağırmaya devam edecek."şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yeşilköy Çarşamba Pazarı Yenilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement