Yeşiltepe ve Velioğlun'da Yol Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Yeşiltepe ve Velioğlun'da Yol Çalışmaları

Yeşiltepe ve Velioğlun\'da Yol Çalışmaları

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, Yeşliltepe ve Velioğlu mahallelerine yapılan sıcak asfalt sonucu oluşan “düşük banket” sorunu yeni çalışmalarla giderildi.

20.04.2014 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, Yeşliltepe ve Velioğlu mahallelerine yapılan sıcak asfalt sonucu oluşan "düşük banket" sorunu yeni çalışmalarla giderildi.

Çaycuma'da Yeşiltepe ve Velioğlu mahallelerine yapılan sıcak asfalt sonucu oluşan "düşük banket" sorunu yeni çalışmalarla giderildi. Çaycuma Belediyesi tarafından iki mahallenin de yolları genişletilerek dolgu yapıldı.

İlerleyen günlerde bu alanlara yaya ve bisiklet yollarının yapılacağını ifade eden Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, "Yeşiltepe ve Velioğlu mahallelerinde sıcak asfalt yapılmasıyla sürücüler ve yayalar için büyük tehlike arz eden 'düşük banket' oluşmuş. Bunun farkına varıp bir önceki başkan döneminde önlem olarak 'Oto korkuluk' ihalesi yapılmış. Ancak bu uygulamanın da sağlıklı olmadığını tespit ettik. İhaleyi alan müteahhit anlayışlı davrandı ve ihaleyi fesih ettik. Buna karşılık Belediyemizin araçlarıyla asfalt yanları doldurularak hem araçlar için, hem de yayalar için güvenli hale getirdik. Aynı zamanda yol platformu genişlemiş oldu. İleride genişleyen bölümlerde yaya ve bisiklet yolları oluşturulacak. Velioğlu mahallesinde ise son derece tehlikeli virajlar, teknik terimle 'lase'lere sahip yol ıslah edilmeden sıcak asfalt kaplanmış, Bu kadar pahallı malzeme yol düzeltilmeden uygulanmamalıydı. Biz başlangıçta yapılması gereken düzeltmeleri ve iyileştirmeleri şimdi yapıp, aynı Yeşiltepe'deki işlemin daha zorunu burada gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmaların sonunda Velioğlu yol ayrımında da bir meydan ve kavşak projemizi uygulayacağız" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeşiltepe ve Velioğlun'da Yol Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement