Yeşilyurt Belediye Meclisi Toplandı - Son Dakika
Yerel

Yeşilyurt Belediye Meclisi Toplandı

Yeşilyurt Belediye Meclisi Toplandı

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Temmuz Ayı Olağan Toplantısı’nda gündeme alınan maddeleri tek tek görüşüp, karara bağladı.

01.07.2016 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Temmuz Ayı Olağan Toplantısı'nda gündeme alınan maddeleri tek tek görüşüp, karara bağladı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat başkanlığında, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan temmuz ayı olağan toplantısında 7 Haziran 2016 tarihli karar özeti oy birliği ile kabul edildi. Meclisin açılış konuşmasında İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileklerini ileten Polat, "28 Haziran 2016 Salı günü İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar temenni ediyorum. Terörün küresel bir tehdit olduğu bu olayda bir kez daha apaçık ortaya çıkmıştır. Bu saldırı masum insanları hedef alan, alçakça planlanmış bir terör eylemidir. Ülkemizin bölücü terörle amansız bir mücadele verdiği ve önemli ölçüde başarı sağladığı bir dönemde, ayrıca komşularımızla normalleşme sürecinin başladığı bir anda böylesine alçakça bir terör olayının gerçekleştirilmesi manidardır. Amacı, hedefi ne olursa olsun, hangi cenahtan gelirse gelsin ülkemiz bu alçakça saldırıların üstesinden gelecek güce sahiptir. Bir kez daha bu menfur olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun" dedi. Konuşmasının devamında tüm hemşehrilerinin ve meclis üyelerinin Kadir Gecesi'ni kutlayan Polat, "Kadir Gecesi öyle bir gecedir ki, cahiliyenin zilletine gömülmüş zihinlere Rabbini bildirmeye, varoluş amacından kopmuş, nereden gelip nereye gittiğini unutmuş, yolunu şaşırmış insanlığa unuttuklarını hatırlatmaya gelen yüce kitabımız Kuran'ı Kerim, Ramazan-ı Şerifin kalbi olan bu gecede inmeye başlamıştır. Kuran'ı Kerim'in bize bildirdiği hak, hakikat, ahlak, adalet ilkelerine sarıldığımız ölçüde bin aylık manevi gelişmeler yaşayabiliriz. Bu duygu ve düşüncelerle bu gecenin manevi bereketinden istifade edebilmemizi ihsan buyurmasını, Kadir Gecesi'nin bütün İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayetine, adalet, huzur ve barışın tesisine vesile olmasını temenni ediyorum. Başta Malatyalı hemşehrilerimizin, aziz milletimizin, İslam ümmetinin ve tüm insanlığın Kadir Gecesini tebrik ediyor, yapılan ibadetlerin ve dualarının kabul olmasını rabbimden niyaz ediyorum" şeklinde konuştu.

YEŞİLYURT BELEDİYESİ İKİ PROJEYE ORTAK OLDU

Niyaz-i Mısri Kültür Vakfı tarafından düzenlenecek Gez-Gör-Oku, Ülkeyi Keşfet Projesi ve Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneğinin faaliyetleri arasında yer alan "Uluslararası Yeşilyurt Bisiklet Festivali Nemrut Turu" adlı iki projeye Yeşilyurt Belediyesinin ortak olması kararlaştırıldı. Bir meclis üyesinin "Bu tip projelere ne kadar destek veriyoruz" şeklinde sorusuna yanıt veren Polat, "Belediyemiz dışında gelen projelere verilecek destekleri belli bir sınırda tutmaya çalışıyoruz. Elimizdeki bütçeyi doğru kullanmak adına projelerin yüzde 50'sine maddi destek sağlıyoruz" ifadelerini kullandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ile istihdam edilebilirliklerini geliştirme projesi kapsamında Yeşilyurt Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan "Yeşilyurt Meslek Ediniyor" projesinin desteklenmesi kararlaştırıldı. Projenin bütçesinin yüzde 85'nin Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığınca, yüzde 15'nin de Yeşilyurt Belediye Başkanlığı tarafından karşılanması ayrıca bu proje ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek üzere Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin'in yetkilendirilmesi meclis tarafından kabul edildi. Proje kapsamında Yeşilyurt Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam eden Yeşil Konak Eğitim Merkezlerinde çeşitli dallarda meslek edindirme kursları düzenlenecek.

"MALATYA KAYISI TANITIM GÜNLERİ" ETKİNLİĞİNE DESTEK

Türk Hava Yolları Almanya- Nürnberg Ofis Müdürlüğü ile Malatya Tanıtım Platformu Derneği tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde Almanya'nın Nürnbeg kentinde düzenlenecek "Malatya Kayısı Tanıtım Günleri" etkinliğine Yeşilyurt Belediye Başkanlığını temsilen başkan yardımcılarından Mehmet Güner ve Muammer Zafer'in yanı sıra Park ve Bahçeler Müdürü Yaşar Kanatucu, Emlak ve İstimlak Müdürü Mehmet Zeybek'in katılmalarına karar verildi. Yeşilyurt Belediye Başkanlığının sınırlarında bulunan İlyas Mahallesi'nin vefat eden eski muhtarı Süleyman Aksu'nun adı uzun yıllar görev yaptığı mahallesindeki Muhtarlık Binasının yan tarafında bulunan ve kayıtlarda "Muhtarlık Parkı" olarak geçen park alanına verilmesine ilişkin gelen teklif oy birliği ile kabul edildi. Gündemindeki üç maddeyi İmar Komisyonuna, bir maddeyi Kent Kültürü ve Estetiği Komisyonuna havale edip, yedi maddenin Ağustos ayındaki toplantıya ertelenmesine karar veren Belediye Meclisi, Yeşilyurt Belediye Başkanlığının sınırlarındaki bölgede çatı eğilimlerinin yüzde 33'e çıkarılmasını kabul etti. Bu madde görüşülürken bir meclis üyesinin, "Neden eğilimleri bu orana çıkartmak istiyorsunuz?" sorusunu yanıtlayan İmar Komisyonu Başkanı Mehmet Çınar, "Çatı eğilimlerinin daha güzel ve şık olması için bu çalışmayı yapmayı hedefliyoruz. Bu uygulama kent estetiğine farklılık ve renklilik getirecek" diye konuştu.

AĞUSTOS AYI TOPLANTISI 2 AĞUSTOS'TA

Yeşilyurt Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı Olağan Toplantısı 2 Ağustos 2016 Salı günü saat 14.00'te MAŞTİ karşısındaki belediye hizmet binasının toplantı salonunda gerçekleştirilecek. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeşilyurt Belediye Meclisi Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement