Yeşilyurt Belediyesi'nden 2 Bin Kişilik İftar - Son Dakika
Yerel

Yeşilyurt Belediyesi'nden 2 Bin Kişilik İftar

Yeşilyurt Belediyesi\'nden 2 Bin Kişilik İftar

Yeşilyurt Belediyesi tarafından düzenlenen Meydan İftarları, Özalper Mahallesi’nde bulunan Rabia Parkı’nda düzenlendi.

30.06.2015 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeşilyurt Belediyesi tarafından düzenlenen Meydan İftarları, Özalper Mahallesi'nde bulunan Rabia Parkı'nda düzenlendi. İftara yaklaşıl 2 bin vatandaş katıldı.

Yeşilyurt Belediyesi tarafından mahallelerde kurulan Meydan İftarları devam ediyor. Geçen hafta içerisinde üç ayrı mahallede düzenlenen ve vatandaşların büyük ilgi gösterdikleri Meydan İftarı, Yeşilyurt Belediyesi tarafından yaptırılan Rabia Parkı'nda vatandaşları bir araya getirdi. Yeşilyurt Belediyesi Tiyatro Grubuna bağlı tiyatrocuların Nasrettin Hoca ve Hacivat-Karagöz kostümleriyle mahalleleri dolaşıp vatandaşları meydan iftarına davet etmeleriyle başlayan etkinliğe Özalper, Samanlı, Abdulgaffar ve Şeyhbayman mahallelerinden yaklaşık 2 bin vatandaş katıldı. Hafız Ahmet Tayyar'ın okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Battalgazi Merkez Vaizi Şemsettin Karcı "Ramazan Okulu" konulu sohbet gerçekleştirdi. Sancaktar İlahi Grubunun gönülleri fetheden ilahileri, Neyzen Ercan Erol'un ney dinletisinden sonra Yeşilyurt Belediyesi Tiyatro Grubu tarafından sahnelenen Nasrettin Hoca ve Hacivat-Karagöz oyunları mahalle sakinleri ve çocuklar tarafından ilgiyle takip edildi.

Meydan İftarlarına dört ayrı mahalleden her yaştan vatandaşın katılarak, birlikte iftar yapmasının Ramazan ayının ruhuna yakışan görüntülerin ortaya çıkmasını sağladığını ifade eden Başkan Polat, "Rabia Parkı'nda huzur ve güven içerisinde oruç açtığımız için Allah'a şükürler olsun. Ramazan rahmet, mağfiret ve bereket ayıdır, kendi nefsimizi hesaba çekerek, Rabbimize ne kadar fazla yaklaşabiliriz onun düşüncesi olduğumuz çok güzel günlerden geçiyoruz ve hep birlikte olup aynı masada karşılıklı ekmeğimizi paylaşarak orucumuzu açıyoruz. Yeşilyurt Belediyesi olarak halkımıza karşı sorumluluğumuz gereği Ramazan ayından ne kadar daha fazla istifade edebiliriz bunun gayreti, azmi ve çabası içindeyiz. Meydan iftarlarının gayesi ve çabası da aslında budur, geçen yıl beş olan sokak iftarlarını bu sene 10'a çıkardık. Rabia Parkı'nda verdiğimiz iftar davetimize katılan tüm mahalle sakinlerine, 4 mahallemizin muhtarlarına içten teşekkür ediyorum. Rabbim oruçlarımızı kabul etsin" dedi.

Rabia Parkı'nda düzenlenen iftara katılan binlerce mahalleli ezanla birlikte, dualarla iftarlarını yaptı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeşilyurt Belediyesi'nden 2 Bin Kişilik İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement