Yeşilyurt Belediyesi'nden "28 Şubat ve Yeni Türkiye" Paneli - Son Dakika
Yerel

Yeşilyurt Belediyesi'nden "28 Şubat ve Yeni Türkiye" Paneli

Yeşilyurt Belediyesi\'nden "28 Şubat ve Yeni Türkiye" Paneli

Yeşilyurt Belediyesi, 28 Şubat postmodern darbenin yıl dönümünde Türkiye’nin önde gelen yazarlarının katıldığı "28 Şubat ve Yeni Türkiye" isimli panel düzenledi.

01.03.2015 22:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeşilyurt Belediyesi, 28 Şubat postmodern darbenin yıl dönümünde Türkiye'nin önde gelen yazarlarının katıldığı "28 Şubat ve Yeni Türkiye" isimli panel düzenledi. Panele gazeteci yazarlar Ahmet Kekeç, Nevzat Çiçek ve Ömer Altaş katıldı.

Kongre ve Kültür Merkezi'nde yoğun katılımla gerçekleşen "28 Şubat ve Yeni Türkiye" paneline; Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Malatya AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Yeşilyurt AK Parti eski Başkanı Bayram Taşkın, Eğitim Birsen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz, Yeşilyurt Belediye Başkan yardımcıları, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Panelde konuşan yazarlar, 28 Şubat yıllarında yaşanan olaylardan bahsettiler.

POLAT: "ARTIK HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK"

Panelde kısa bir konuşma yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "28 Şubat hakikaten inançlı insanların haksızlığa uğradığı, hor görüldüğü, terörizmden bile daha tehlikeli görüldüğü bir dönemdi. O dönemde inançlı kesim, karanlık, önünü göremeyen, umudunun olmadığı bir korku imparatorluğunda yaşatılıyordu. Zalimlerin zulmü hedefine ulaşamadı ve bu zalimler kendi kurduğu oyunlarda boğuldular. Yeni Türkiye'de artık o karanlık dolu günler, umutsuz yarınlar tükenmeye başladı. Yeni Türkiye yolunda insanlar daha müreffeh bir hayatın yanı sıra geleceğe umutla, hayaller ile bakmaya başladılar. Şunu herkes çok iyi bilmeli. Artık Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Eski Türkiye karanlık ve insanların umudunun olmadığı bir düzenle yönetiliyordu. Bu karanlık yıllardan, aydınlık ve insanların geleceğe umutla baktığı yeni bir Türkiye'ye geçtik" dedi.

Konuşmaların ardından panelistlere Yeşilyurt Kültür ve Sanat Merkezi öğrencilerinin yaptığı tablolar takdim edildi. Gazeteci yazar Ahmet Kekeç'e Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu hediyesini takdim ederken, Ömer Altaş'a Ertan Mumcu, Nevzat Çiçek'e ise Hakan Kahtalı takdimde bulundu. Günün anlam ve önemine binaen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 28 Şubat mağdurlarından olan Fahri Memur'a YEKSAM öğrencilerinin yapmış olduğu tabloyu armağan etti. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeşilyurt Belediyesi'nden '28 Şubat ve Yeni Türkiye' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement