Yeşilyurt Belediyesi'nden Kızılay'a Destek - Son Dakika
Yerel

Yeşilyurt Belediyesi'nden Kızılay'a Destek

Yeşilyurt Belediyesi\'nden Kızılay\'a Destek

Türk Kızılay’ı ile Yeşilyurt Belediyesi ortak bir çalışma yaparak, kan bağışı kampanyası başlattı.

23.11.2015 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılay'ı ile Yeşilyurt Belediyesi ortak bir çalışma yaparak, kan bağışı kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat başta olmak üzere başkan yardımcıları, birim müdürleri ve personeller kan bağışında bulundu.

'Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır' sloganıyla hareket eden Türk Kızılay'ı ile Yeşilyurt Belediyesi ortak bir çalışmayla kan bağışı kampanyası başlattı. Doğal afetler başta olmak üzere acil kan arayan vatandaşların yaralarına merhem olmak için kan bağışı kampanyalarına ağırlık veren Türk Kızılay'ına bağlı Kan Bağış Merkezi, toplumdaki duyarlılığı artırmak amacıyla kamu ve kuruluşlar nezdinde başlattığı çalışmalar kapsamında Yeşilyurt Belediyesinin Yakınca'daki Hizmet Binası'nda kan bağışı ünitesi kurdu. Gün boyunca devam eden kan bağışı kampanyası kapsamında Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat başta olmak üzere başkan yardımcıları, birim müdürleri ve personeller kan bağışında bulundu.

Kan bağışının toplumsal bir duyarlılık ve insani bir yaklaşım olduğunu ifade eden Başkan Hacı Uğur Polat, kan bağışında bulunmanın aslında bir görev olduğunu söyledi. Polat, "Özellikle idarecilerin sadece tavsiye edenlerden olmaması lazım, kendileri de aslında yapılan işlemlerde önde olmaları gerekmektedir. Kızılay Kan Bağış Merkezi'nin başlattığı "Kan Bağışı Hayat Kurtarır" kampanyasına bizler de destek veriyoruz. Yeşilyurt Belediyesi olarak Kızılay ile birlikte kan bağışı kampanyasını başlattık, ben de bu çerçevede bir ünite kan verdim. Kızılay'ımız dünyanın her tarafında nerede bir sıkıntı varsa, nerede bir üzüntü varsa, nerede bir afet varsa mutlaka orada olur ve oranın insanlarına el uzatır. Burada din farkı da gözetilmez. Kızılay'ımıza bir bakarsanız Myanmar'da, bir bakarsınız Somali'de, bir bakarsınız tsunami bölgelerinde görürsünüz. Suriye'de, Irak'ta mazlumlara, Yezidilere yardım ettiğini görürsünüz. Bu yönden bakıldığı zaman Kızılay'ın rezervinde kan birikiminin sürekli olması bizim açımızdan da önem arz etmektedir. Kan vermek ayrı zamanda kişi açısından sağlık demektir, çünkü vücut kanı verdiği zaman kan hücrelerinin yenilenmesi de sağlanmaktadır. Doktorlar da zaten kan vermenin sağlıklı olduğunu ifade ediyorlar" şeklinde konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeşilyurt Belediyesi'nden Kızılay'a Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement