Yeşilyurt Belediyesi Personelinden Kan Bağışı - Son Dakika
Güncel

Yeşilyurt Belediyesi Personelinden Kan Bağışı

Yeşilyurt Belediyesi Personelinden Kan Bağışı

Yeşilyurt Belediyesi ve Malatya Kızılay Kan Bağış Merkezi işbirliği ile düzenlenen organizasyon da Yeşilyurt Belediyesi'nde kurulan stantta belediye personeli kan verdi.

19.12.2014 15:53  Güncelleme: 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeşilyurt Belediye girişinde başlatılan çalışmaya belediye personeli yoğun ilgi gösterdi. İlk kan bağışını Başkan Vekili Mehmet Güner ve Başkan Yardımcısı Meltem Kavuk yaptı. Gün boyu devam eden kan bağışı uygulaması ile Belediye çalışanlarından yaklaşık 50 ünite kan bağışı gerçekleştirildi.

Kızılay'ın "Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır" sloganına dikkat çeken Yeşilyurt Belediye Başkan Vekili Mehmet Güner, "Kan bağışı hem toplumsal, hem kişisel açıdan çok önemlidir. Temini tamamen gönüllülük esasına dayanır. Her yıl binlerce insan, bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybediyor. Buna karşılık yapılan araştırmalar, Türkiye'de yıllık kan bağış oranının, nüfusun %1′i kadar olduğunu gösteriyor. Oysaki kan bağışı, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkiliyor. Kan bağışı yaşam için yapılan bir armağandır. Ülkemizde her yıl iki milyona yakın kana ihtiyacı vardır. Bu ihtiyaç çoğunlukla hastaların yakınlarından ve acil durumda sağlanabilmektedir" şeklinde konuştu.

Güner, "Yılda üç kez kan bağışı yapılabilir. Sağlıklı kişilerin yılda en az iki kez bağışı yapmasıyla ülke ihtiyacı karşılanabilmektedir. Ancak düzenli olarak kan bağışlayan kişi sayısı çok azdır. Belediyemiz personelinin bu insani görevi en güzel şekilde yerine getireceğine inanıyor, Türk Kızılay'ına çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yeşilyurt Belediyesi Personelinden Kan Bağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement