Yetenekli okçuları keşfediyorlar - - Son Dakika
Güncel

Yetenekli okçuları keşfediyorlar -

Yetenekli okçuları keşfediyorlar -

Türkiye Okçuluk Federasyonu İl Temsilciliği tarafından başlatılan yaz spor okullarında başarılı olan sporcular, milli takıma kazandırılacak.

18.07.2014 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Okçuluk Federasyonu İl Temsilciliği tarafından başlatılan yaz spor okullarında başarılı olan sporcular, milli takıma kazandırılacak.

Yaz spor okulları kapsamında İçişleri Bakanlığı'nın Mersin'deki eğitim ve dinlenme tesislerinde eğitim gören sporcular, milli formayla hedefi vurmanın heyecanıyla yayı geriyor.

Türkiye Okçuluk Federasyonu İl Temsilcisi Aytekin Ataş, AA muhabirine, yaz spor okullarında geleceğin şampiyon adaylarını yetiştirdiklerini söyledi.

Makaralı yay genç bayan milli takımı sporcularından Aleyna Akçınar'ın Fransa'da gerçekleştirilen Gençler Dünya Salon Okçuluk Şampiyonası'nda dünya şampiyonu, Slovenya'da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'nda da Avrupa şampiyonu olduğunu, Betül Demir'in de aynı şampiyonada Avrupa üçüncüsü olduğunu hatırlatan Ataş, Mersinli sporcuların aldığı bu başarıların devam etmesi için sporcuları erken yaşta yetiştirmeye ağırlık verdiklerini belirtti.

Ataş, okçuluk okulunda 50 sporcu yer aldığını ifade ederek, "Sporcularımız içerisinde milli takıma aday olabilecek gençleri seçip, özel eğitime tabi tutacağız. Şimdiden 3-4 sporcumuz buna aday. Aleyna ve Betül'ün elde ettiği başarıların ardından da okçuluk sporuna özellikle kız sporcuların ilgisi arttı. Umarım yeni Aleynalar ve Betüller keşfederiz" dedi.

İlk hedeflerinin 13-15 Ağustos arası Bolu'da yapılacak Türkiye Minikler Şampiyona'sında derece almak olduğunu kaydeden Ataş, "Buradaki 10 sporcumuzu, bu şampiyonaya hazırlıyoruz. Şampiyonadan dereceyle dönmek istiyoruz" diye konuştu.

Ataş, sporcuların, milli formayla şampiyonluk elde etmek için büyük çaba harcadığını ancak performanslarını arttıracak tam donanımlı sahaları olmadığını vurgulayarak, "Biz yaklaşık 3 aydır bu tesislerde çalışıyoruz. Bu tesislere geldikten sonra şampiyonluklarımızı elde ettik. Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu, her zaman yanımızda oldu. Mersin'e yakışır bir okçuluk sahası yapılması konusunda da gereken yardımı kendisinden bekliyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yetenekli okçuları keşfediyorlar - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement