Yetim ve Öksüz Çocuklar Film İzleyip, Valiyi Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Yetim ve Öksüz Çocuklar Film İzleyip, Valiyi Ziyaret Etti

Yetim ve Öksüz Çocuklar Film İzleyip, Valiyi Ziyaret Etti

Van'ın Çatak İlçesi Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 145 yetim ve öksüz çocuğa farklı bir gün yaşattı.

21.04.2016 18:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Çatak İlçesi Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 145 yetim ve öksüz çocuğa farklı bir gün yaşattı. Van kahvaltısı yapıp, pizza yedikten sonra sinamada film izleyen çocuklar, daha sonra Vali İbrahim Taşyapan'ı makamında ziyaret ederek çeşitli hediyeler aldı. Kaymakamlığın sosyal destek programı kapsamında 150 TL'lik hediye çeki alan çocuklar ilk defa bir AVM'de alış veriş yapma imkanı da buldu.

Çatak Kaymakamlığı, bu yıl ki '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' nedeniyle oldukça farklı bir etkinliğe imza attı. Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe merkezi ve köy okullarına giden yetim ve öksüz çocukları belirlemek için kapsamlı bir çalışma yaparak 145 çocuk belirledi. Yaşadıkları ortam ve maddi imkansızlıklar yüzünden bugüne kadar sinamaya gidemeyen, pizza yiyemeyen ve istedikleri gibi alışveriş yapamayan çocuklar, kaymakamlığın projesi sayesinde tam bir bayram yapma imkanı buldu.

Çocukların özgüveninin artırılması, anne ve babalarını eksikliğini giderilmesi amacıyla çalışma yapan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ekipleri belirledikleri çocukları sabah saatlerinde evlerinden aldı. Araçlarla Van merkeze getirilen çocukların ilk durağı, ünlü bir kahvaltı solonu oldu. Burada istedikleri gibi kahvaltı yapan çocuklar, buradan da sinama solonuna geçerek 3 boyutlu animasyon fimler izledi. Öğlen yemeğinde ise yetim ve öksüz çocuklara pizza ikram edildi. Kaymakamlığın verdiği 150 TL'lik hediye çekiyle ilk defa gezdikleri AVM'de alış veriş yapan çocukların mutlulukları gözlerinden okunurken; son olarakta Çatak Kaymakamı Hacı Asım Akgül, İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Kırekin, Çatak İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Salih Taş ve çocuklar Van Valisi İbrahim Taşyapan'ı makamında ziyaret etti. Çocuklar ile tek tek tokalaşıp meslek seçimlerini soran Vali Taşyapan minik ziyaretçilerine Mehmet Akif Ersoy'un Genç safahat kitabını hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı Proje Kordinatörü Aydın Babur, çocukları unutamayacakları bir gün yaşatmak ve hayata hazırlamak bu projeyi hazırladıklarını söyledi. Babur. "Amacımız şehre hiç gitmeyen sinemayla tanışmayan, pizza yiyemeyen çocukları mutlu etmekti. Bunu da başardığımıza inanıyorum. Sosyal destek programı kapsamında yapılan bu etkinlik için Kaymakamımız Hacı Asım Akkül'e teşekkür ediyoruz" dedi.

- Çatakvan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yetim ve Öksüz Çocuklar Film İzleyip, Valiyi Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement