Yetim ve Öksüz Öğrenciler İlk Kez Uçurtma Uçurdu - Son Dakika
Güncel

Yetim ve Öksüz Öğrenciler İlk Kez Uçurtma Uçurdu

Yetim ve Öksüz Öğrenciler İlk Kez Uçurtma Uçurdu

Ordu'nun Korgan ilçesinde 100 yetim ve öksüz öğrenci, hayatlarında ilk kez uçurtma uçurdu.

13.10.2016 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Korgan ilçesinde 100 yetim ve öksüz öğrenci, hayatlarında ilk kez uçurtma uçurdu.

Korgan Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce, yetim ve öksüz öğrencilerin manevi ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla oluşturulan "Gökyüzündeki Renkli Kanatlarımız" projesi kapsamında uçurtma şenliği düzenlendi.

Aybastı ilçesine bağlı Kümbet yaylasında gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, öğretmenlerinin yardımıyla kurdukları uçurtmalarla gökyüzünü renklendirdi.

Renkli görüntülerin ortaya çıktığı etkinlikte öğrenciler, çeşitli oyunlar oynayarak eğlenceli bir gün yaşadı. Doğal güzelliğiyle büyüleyen yaylada keyifli anlar yaşayan öğrenciler, manzaranın da tadını çıkardı.

Korgan Kaymakamı Faruk Doğru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yetim ve öksüz öğrencilerin bilgi, deneyim ve sosyalliklerinin artırılması için her türlü çalışmayı yapacaklarını söyledi.

Toplumun yetim ve öksüzlere yeteri kadar sahip çıkmadığını ifade eden Doğru, şöyle konuştu:

"İlçemizde yaklaşık 100 yetim ve öksüz öğrenci var. Öğrencilerle yaptığımız görüşmelerde hiç uçurtma uçurtmadıklarını ve hiç yaylaya çıkmadıklarını öğrendik. Bu nedenle öğrencilerimizi yaylaya çıkardık ve onlarla birlikte uçurtma uçurduk. İnşallah bugün, öğrencilerimizin hafızasında güzel bir anı olarak kalacaktır. Projemizi çeşitli etkinliklerle sürdürmeye devam edeceğiz."

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murtaza Alan ise öğrencilerin etkinlik kapsamında güzel ve mutlu bir gün geçirdiğini ifade etti.

Proje doğrultusunda ilk olarak ilçedeki tüm yetim ve öksüz öğrencileri tespit ettiklerini aktaran Alan, "Belirlenen öğrenci sayısı kadar ise uçurtma satın aldık ve öğrencilerimizi yaylaya çıkardık. Öğrenciler hayatlarında ilk kez uçurtma uçurmanın keyfini doyasıya yaşadı. Güzel ve anlamlı bir projeye imza attığımız için gururluyuz." dedi.

Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz da güzel bir etkinlikte öğrencilerin mutlu olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yetim ve Öksüz Öğrenciler İlk Kez Uçurtma Uçurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement