Yetim ve Öksüzler de Kurban Sevincine Ortak Olacak - Son Dakika
Yerel

Yetim ve Öksüzler de Kurban Sevincine Ortak Olacak

Ay Işığım Yardımlaşma Kültür ve Eğitim Derneği, "Bir kurban ile yetime yakın ol" sloganıyla çoğu yetim ve öksüz 12 bin çocuğun evinde kurban kesmeye hazırlanıyor.

27.08.2015 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ay Işığım Yardımlaşma Kültür ve Eğitim Derneği, "Bir kurban ile yetime yakın ol" sloganıyla çoğu yetim ve öksüz 12 bin çocuğun evinde kurban kesmeye hazırlanıyor.

Şanlıurfa'da 2006'da faaliyete geçen dernek, hayırseverlerin desteğiyle her yıl biraz daha büyüyerek yardımlarını artırdı. Ayni ve nakdi yardımların yanı sıra ihtiyaç sahibi vatandaşara burs, kira, ev eşyası veren dernek, il genelinde yaşayan yetim ve öksüz çocukların ihtiyaçlarını tespit ediyor.

Ailelerin başvurularını da hayırseverler aracılığıyla değerlendiren dernek üyeleri, özellikle dini bayramlarda yetim ve öksüz çocuklara anne ve babalarının eksikliğini hissettirmemek için yoğun çaba harcıyor.

Yetim ve öksüz çocukların bayramlarda ihtiyacını gidermeye çalışan dernek üyeleri, bu yıl "Bir kurban ile yetime yakın ol" sloganıyla 12 bin evde kurban kesmeye hazırlanıyor.

Ay Işığım Derneği Başkanı İbrahim Halil Ural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının yetimlerin bütün ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu söyledi.

Dernekten her ay bin 250 ailenin yardım aldığını belirten Ural, ailelerin dernek binasında bulunan marketten de istedikleri gibi alışveriş yaptıklarını ifade etti.

Ural, Ramazan Bayramı'nda 15 bin 869 yetim ve öksüz çocuğa bayramlık hediye ettiklerini anımsatarak, şöyle konuştu:

"Şanlıurfa'da yaşayan ve resmi olarak eşinin veya babasının vefat ettiğini belgeleyen ailelere karşı tespitlerimizi yaptıktan sonra gıda, giyim, burs, evinin yenilenmesi, kira ve sağlık yardımı gibi bütün ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Önümüzde de Kurban Bayramı var, amacımız bütün yetim ailelerimize kurban bağışında bulunabilmek bu kapsamda bin 200 tane küçükbaş hayvan kesmeyi düşünüyoruz. Farklı bir yardım anlayışına sahibiz evlerinde hiç kurban kesilmemiş yetim ailelerin evlerine hayvanları götürüyoruz, kurbanlıkları orada kesiyoruz ve ailenin komşularına et dağıtmasına vesile oluyoruz. Bu yılki kurban bedelimiz 450 TL, nasip olursa bin 200 kurban bağışını vekaletle ailelere ulaştırmayı düşünüyoruz."

Hayırseverlere bu anlamda çağrıda bulunan Ural, bağışların kredi kartıyla da yapılabileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yetim ve Öksüzler de Kurban Sevincine Ortak Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement