Yetimleri İçin Hayat Mücadelesi Veriyorlar - Son Dakika
Yerel

Yetimleri İçin Hayat Mücadelesi Veriyorlar

Ülkelerindeki iç savaşta eşlerini kaybeden Suriyeli kadın sığınmacılar, yetim kalan çocukları için hayat mücadelesi veriyor.

20.08.2015 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CEM GENCO - Ülkelerindeki iç savaşta eşlerini kaybeden Suriyeli kadın sığınmacılar, yetim kalan çocukları için hayat mücadelesi veriyor.

Yaklaşık 5 yıldır süren Suriye'deki iç savaş, binlerce sivilin ölümüne ve yaralanmasına neden olurken, çok sayıda aileyi de yaşadıkları topraklardan ve yakınlarından koparmaya devam ediyor.

Suriye'de eşlerini kaybeden birçok dul kadın, çocuklarına daha iyi gelecek sunmak adına Türkiye'ye geliyor. Vatanlarını terk etmek zorunda kalan kadın sığınmacılar, Reyhanlı'da yeni düzen kurmanın telaşını yaşıyor.

Bazı sığınmacılar, yetim kalan çocukları için günübirlik işlerde çalışarak geçimlerini sağlıyor.

Eşinden bir yıldır haber alamayan 41 yaşındaki Ferize Nahsen, AA muhabirine, yaşadıkları acının tarifi olmadığını söyledi.

Yaklaşık 3 ay önce 3 çocuğuyla Reyhanlı'ya geldiğini belirten Nahsen, "Hama'daki evimizin yakınlarına bir yıl önce savaş uçakları saldırı düzenledi. O yıkımda eşimi kaybettim. Her taraf mahşer yeri gibiydi. Yaralandı mı, öldü mü, bilmiyorum" diye konuştu.

Can güvenlikleri olmadığı için Türkiye'ye geldiklerini kaydeden Nahsen, bundan sonra çocuklarına daha iyi gelecek sağlamak için çalışacağını anlattı.

Nahsen, bir gün ülkesine dönmenin hayalini kurduğunu, eşinin mezarını bulmak istediğini sözlerine ekledi.

"Erzak almaya gitti, bir daha dönmedi"

Feride Bedevi de eşinin 2 yıl önce İdlib'deki evlerinden çıkıp dönmediğini, savaşın ailesini adeta dağıttığını söyledi.

Bir süre Suriye'de eşini aradığını ancak sonuç alamadığını aktaran Bedevi, şöyle devam etti:

"Eşim evimizden çıktı, bir kasabaya erzak almaya gitti, daha sonra ondan haber alamadık. Her yeri aradık fakat sonuç çıkmadı. Çocuklarım için vatanımızda kalmaya çalıştım ancak olmadı. O olay sonrası bir de evimizin yakına düşen varil bombası birçok yakınımın hayatını kaybetmesine neden oldu."

Hayatta olup olmadığını bilmediği eşine kavuşmak için dua ettiğini dile getiren Bedevi, eşinden hatıra kalan tek çocuğu için yaşamak zorunda olduğunu vurguladı.

Nedir İsmail (22) ise 2 çocuğuyla yakın akrabalarına sığındığını, asker eşinin iç savaş kurbanı olduğunu anlattı.

Çocukların geçimini sağlamak için tarlada günübirlik işlere gittiğini aktaran İsmail, "Çocuklarımı bundan sonra kimseye muhtaç etmeden bakmak gerek. Allah'ın izniyle bunu başaracağız" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yetimleri İçin Hayat Mücadelesi Veriyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement