Yetimlerimize İş Ve Meslek Garantisi - Son Dakika
Güncel

Yetimlerimize İş Ve Meslek Garantisi

Yetimlerimize İş Ve Meslek Garantisi

Yozgat Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yetim gençlerimizin iş güvencesi amaçlı ''OSEP'' okul-sanayi eğitim projesi için bir araya gelinerek bir toplantı yapıldı.

23.08.2016 09:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplantıya Vali Yardımcımız Sayın Yavuz GÜNER ,Mesleki Teknik Eğitim Daire Başkanı İbrahim ERDOĞAN, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet TEKİN ,Şube Müdürü Öner TİKİLO ,İlçe Milli Eğitim Müdürlerimiz ve yetim öğrencilerimiz ile beraber aileleri katılım gösterdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcımız Yavuz GÜNER ''Gerçekten ilk duyduğumuzda bizi ziyadesiyle heyecanlandıran bir proje. Yetim öğrencilerimizin hem eğitim görüp hem de kendi harçlıklarını çıkarabileceği bir proje .Ben şimdiden bu projede emeği geçen Başta Daire Başkanımızı ve diğer eğitimci arkadaşları kutluyorum '' dedi.
Proje hakkında ayrıntılı bilgi veren Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Teknik Eğitim Daire Başkanı İbrahim ERDOĞAN '' Projede meslek eğitiminin daha etkin olması ve istenilen verimin alınabilmesi için ikili eğitim sistemi uygulanıyor. Teorik eğitimin yanı sıra pratik ve uygulama eğitimi sanayide yapılıyor. İlköğretimi bitiren öğrenciler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 2 gün teorik ders alıyor. Haftada 3 günde sanayide iş başı eğitimi alıyor. Söz konusu projedeki öğrenciler aynı zamanda Açık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi oluyor.

Okulda teorik eğitim
İşletmelerde iş başı eğitimi

Eğitim, atölyelerde uygulamalı olarak mesleğin işlem basamaklarının öğretilmesi şeklindedir.

Bu model "öğrenci-işletme-okul" bileşenlerinden oluşmaktadır.

3 yıl sürecek mesleki eğitimin ilk yılında 2 günü Ostim Mesleki Eğitim Merkezinde, 3 günü ise Ostim' de ilgili iş yerlerinde beceri eğitimi olarak yapılacaktır.

Öğrencilerimizin sigortası Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yapılacaktır. OSEP Projesinde yer alan firmalar ise öğrencilere asgari ücretin %30'u kadar ücret ödeyeceklerdir.
Aynı zamanda öğrencilerimiz ücretsiz yurtlarda konaklayıp etüt saatlerinde ders çalışma ortamına kavuşacaklardır.
Okul-Sanayi Eğitim Projesinden özellikle babası vefat etmiş öğrencilerin faydalanmasına imkan sağlanması, maddi durumu olmayan hami-yet öğrencileri ve yetim (dul) maaşı (250 TL) ile geçinmek ve hayatını devam ettirebilmek için, söz konusu aileden bir öğrenciyi projeye almak aileyi ekonomik anlamda kurtulmasını sağlayacak o aile için "güneş yeniden doğacaktır.

Ostim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliği ile yapılan OSEP Projesinden mezun olan öğrenciler bugün 2.500 TL. ücretle sanayide çalışmaktadırlar. Öğrenci iken ise bu miktar 350-600 TL'yi bulacaktır.
OSEP Projesinin pilot uygulama ile eğitimleri Ostim Mesleki Eğitim Merkezinde (Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü), uygulama eğitimlerinin de Ostim Organize Sanayiinde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.''dedi
Yapılan toplantıda İl genelinde 33 yetim öğrencimize ulaşılmış olup konu aktarılmıştır. İstekleri dahilinde öğrencilerimiz projeye bu hafta içinde kesin kararlarını verip katılacaklardır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yetimlerimize İş Ve Meslek Garantisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement