Yetiştiricilerin Mera Sorunu Çözüm Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Yetiştiricilerin Mera Sorunu Çözüm Bekliyor

Yetiştiricilerin Mera Sorunu Çözüm Bekliyor

Malatya’nın Doğanşehir ilçesine bağlı Kurucuova, Polat ve Sürgü’deki küçükbaş hayvan yetiştiricileri, hazine arazisi olan meraların satılmamasını istiyor.

05.05.2016 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Kurucuova, Polat ve Sürgü'deki küçükbaş hayvan yetiştiricileri, hazine arazisi olan meraların satılmamasını istiyor.

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin saha çalışmaları kapsamında Başkan İhsan Akın, Doğanşehir' bağlı Polat, Sürgü ve Kurucaova mahallelerindeki yaylaları ziyaret etti. Burada küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin sorunlarını dinleyen Akın, genel anlamda hayvancılığın en büyük sıkıntılarının mera, su ve yayla olduğunu söyledi. Meralardaki yaşanan sıkıntıların giderilmesi adına Birlik olarak her zaman yetiştiricilerin yanında olduklarını söyleyen Akın, kanunen yapılması gereken her düzenlemenin yetiştiricilere ulaştırılması adına çalışma yaptıklarını söyledi.

Hükümetin yetiştiricilere çok önemli destekler sunduğunu hatırlatan Akın, mera sorunları konusunda da yetkililerin gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini ifade etti.

Bölgede ön plana çıkan sorunlardan bir tanesisin de mera yaylak problemleri olduğunu dile getiren yetiştiricilerden Mustafa Karakaş, hazine arazilerinin satışının kolaylaşması nedeniyle hazine arazisi üzerindeki mera alanlarının bu kapsamda satıldığını belirterek, bu şekilde hayvanları otlatacakları alanların azaldığını söyledi. Bu sorunun bir an önce çözüme kavuşması gerektiğini belirten Karataş, köylerinin etrafındaki hazine arazilerinin mera olarak köylülere bırakılması ve bu şekilde yetiştiriciler olarak hayvanları daha rahat otlatılması gerektiğini aktardı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yetiştiricilerin Mera Sorunu Çözüm Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement