Yetiştirme Yurdundan Gazete Patronluğuna - Son Dakika
Güncel

Yetiştirme Yurdundan Gazete Patronluğuna

Bilecik'te annesini ve babasını kaybettikten bir süre sonra yetiştirme yurdunda büyüyen Mehmet Özgür, 55 yıl önce çırak olarak başladığı gazetenin 45 yıldır patronluğunu yapıyor.

12.01.2016 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TANER BUKA - Bilecik'te annesini ve babasını kaybettikten bir süre sonra yetiştirme yurdunda büyüyen Mehmet Özgür, 55 yıl önce çırak olarak başladığı gazetenin 45 yıldır patronluğunu yapıyor.

Bilecik'in Bozüyük ilçesine bağlı Çokcapınar köyünde 1948 yılında dünyaya gelen Mehmet Özgür, 4 yaşında annesini ve babasını kaybetmesinin ardından Kandilli köyünde yaşayan anneannesinin yanında kalmaya başladı.

Anneannesiyle 8 yıl birlikte yaşayan Özgür, 1960 yılında Bilecik'teki yetiştirme yurduna verildi. Yetiştirme yurdunda kaldığı dönemde 13 yaşındayken kentte günlük çıkan "Yarın" gazetesinde çırak olarak çalışmaya başlayan Özgür, 10 yıl sonra gazetenin patronu oldu.

45 yıldır günlük yayınlanan gazetenin patronluğunu yapan Mehmet Özgür, AA muhabirine, yaşadığı tüm zorluk ve sıkıntılara rağmen hayata her zaman sarılmayı bildiğini söyledi.

Hayattaki dönem noktasının yetiştirme yurdundayken yerel gazetede çırak olarak işe başlaması olduğunu anlatan Özgür, şöyle dedi:

"Askere gidene kadar gazetede hemen hemen her şeyi öğrendim. Vatani görevimi tamamladıktan sonra yeniden işime döndüm. 1971 yılında gazetenin kurucusu Mehmet Ergül, Bilecik milletvekili olmuştu. Param olmamasına rağmen Ergül ile masaya oturup gazetesini devraldım."

Özgür, mesleğinde 55 yılı geride bıraktığına değinerek, "55 yıl önce çırak olarak çalıştığım gazetede, şuan çalıştıran gazeteci konumundayım. Hala işimi ilk günkü gibi severek ve heyecanla yapıyorum. Başarının sırrı da insanın işini severek ve heyecanla yapmasıdır" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yetiştirme Yurdundan Gazete Patronluğuna - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement