Yetkisiz Mahkemeden Tahliye Kararı - Son Dakika
Güncel

Yetkisiz Mahkemeden Tahliye Kararı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebatil, "paralel yapı" soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunan şüpheliler hakkında verilen ve İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği'nce "yok hükmünde" sayılan tahliye kararlarına ilişkin, "Bugünkü darbe girişimini; 7 Haziran seçimlerinde AK Parti'nin yüzde 50 oy bandını aşağı çekmek, özellikle de hükümeti anayasa değişikliğini gerçekleştirecek, başkanlık sitemini getirecek ve ülkenin yeniden bir kalkınma hamlesini engellemeye yönelik bir teşebbüs olarak değerlendiriyorum" dedi.

28.04.2015 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebatil, "paralel yapı" soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunan şüpheliler hakkında verilen ve İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği'nce "yok hükmünde" sayılan tahliye kararlarına ilişkin, "Bugünkü darbe girişimini; 7 Haziran seçimlerinde  AK Parti'nin yüzde 50 oy bandını aşağı çekmek, özellikle de hükümeti anayasa değişikliğini gerçekleştirecek, başkanlık sitemini getirecek ve ülkenin yeniden bir kalkınma hamlesini engellemeye yönelik bir teşebbüs olarak değerlendiriyorum" dedi.

Nebati, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yıllardır bir örgütün Türkiye'de her türlü kademede yapılandığını ve büyük bir ihanet içinde olduğunu söyledi.

Bu örgütün 17-25 Aralık darbe girişimiyle hükümeti devirmeyi ve ülkeyi ele geçirmeyi tasarladığını ifade eden Nebati, aynı yapının bugünlerde yeniden harekete geçtiğini kaydetti.

Paralel yapıyla topyekun mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayan Nebati, şöyle konuştu:

"Görüyorsunuz öylesine alçakça ayrıntılı senaryoları ortaya koyuyorlar ki bu senaryoları görecek, okuyacak çok güçlü bir iradeye ihtiyaç var. Bu irade sadece Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın iradesiyle geçiştirilecek bir problem değil, bunun ortadan kaldırılabilmesi için tüm bürokrasinin, hükümetimizdeki tüm bakanlıkların, belediyelerimizin, medyanın ve özellikle de halkımızın teyakkuz halinde olması gerekiyor. O gün tamamen hukuksuz bir ortamda ve hukukla da adeta alay edercesine işler yapan bu yargı mensupları sadece kendi yandaşlarına bir şeyler kazandırmaya çalışmıyorlar, aynı zamanda Türk yargı sistemin, hukuk sistemine darbe vurmaya devam ediyorlar."

Paralel yapının Türkiye'nin her noktasında odaklandığını ve bu yapının tamamen temizlenmesi gerektiğini anlatan Nebati, "Bugünkü darbe girişimini; 7 Haziran seçimlerinde  AK Parti'nin yüzde 50 oy bandını aşağı çekmek, özellikle de hükümeti anayasa değişikliğini gerçekleştirecek, başkanlık sitemini getirecek ve ülkenin yeniden bir kalkınma hamlesini engellemeye yönelik bir teşebbüs olarak değerlendiriyorum" diye konuştu.

Nebati, sağduyulu vatandaşların seçimlerde bu oyunu bozacağına inandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yetkisiz Mahkemeden Tahliye Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement