Yetkisiz Mahkemenin Tahliye Kararı - Son Dakika
Yerel

Yetkisiz Mahkemenin Tahliye Kararı

TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Hakkı Köylü, yetkisiz mahkemenin tahliye kararına ilişkin, "Mevcut ağır ceza mahkemelerine birer yedek üye atanması yoluna gidilmeli ve bu şekilde şüphelenilen, kanunsuz, hukuksuz hareketi yapmaya meyilli, her an yapabilecek hakimlerin bu mahkemelere yedek üye verilmesi düşünülmeli" dedi.

30.04.2015 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Hakkı Köylü, yetkisiz mahkemenin tahliye kararına ilişkin, "Mevcut ağır ceza mahkemelerine birer yedek üye atanması yoluna gidilmeli ve bu şekilde şüphelenilen, kanunsuz, hukuksuz hareketi yapmaya meyilli, her an yapabilecek hakimlerin bu mahkemelere yedek üye verilmesi düşünülmeli" dedi.

Köylü, Kastamonu Şehit Şerife Bacı Öğretmenevinde düzenlediği basın toplantısında, yargıda hala kanunun dediklerine rağmen, dışarıdan gelen talimatı ne pahasına olursa olsun uygulamaya çalışan hakim ve savcılar bulunduğunu söyledi.

Bunların bir kısmının "harakiri" yapabilecek duruma geldiğini vurgulayan Köylü, şöyle konuştu:

"Her şeyi, gerekirse meslekten atılmayı ve hapse girmeyi göze almıştır. Bunu yapan kişiler, hesabını yapmışlardır. Bunun hesabını yargı görecek, o konuda bir şey söyleme hakkımız yok. Yargı, kendi içinde bu işin sonucu neyse işi oraya götürecektir ama bizi asıl sıkıntıya sokan, hala bu tarz kişilerin yargının içinde bulunabilir olması.

Buna da en kısa zamanda çözüm bulunması gerekir. Yarın başka bir yerde, başka bir şeyi yapmayacaklarının garantisi olmaz. Uzun vadede bunun önlenebilmesi için birtakım tedbirler alınacaktır, yasal tedbirler alınacaktır. Gerekirse anayasa değişikliği yapılıp başka tedbirler alınacaktır."

"Adalet Bakanlığının ilk yapacağı şey..."

"Bunların yolunu kesebilmek, pasifize edebilmek için bence Adalet Bakanlığının ilk yapacağı şey, önemli olan kısmı da burası" diyen Köylü, bölge adliye mahkemelerinin kuruluşunun bir süreliğine ertelenmesi gerektiğini savundu.

Köylü, sözlerini şöyle tamamladı:

"Mevcut ağır ceza mahkemelerine birer yedek üye atanması yoluna gidilmeli ve bu şekilde şüphelenilen, kanunsuz, hukuksuz hareketi yapmaya meyilli, her an yapabilecek hakimlerin bu mahkemelere yedek üye verilmesi düşünülmeli."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yetkisiz Mahkemenin Tahliye Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement