Yezidiler, Midyat'taki Çadır Kente Yerleştiriliyor - Son Dakika
Güncel

Yezidiler, Midyat'taki Çadır Kente Yerleştiriliyor

Sincar bölgesinden IŞİD'in saldırıları nedeniyle kaçarak Mardin'in Midyat ilçesine gelen Yezidiler, Geçici Konaklama Tesisindeki çadır kente yerleştiriliyor.

16.08.2014 19:01  Güncelleme: 21:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar bölgesinden IŞİD'in saldırıları nedeniyle kaçarak Mardin'in Midyat ilçesine gelen Yezidiler, Geçici Konaklama Tesisi'ndeki çadırkente yerleştiriliyor.

IŞİD'in saldırıları sonucu topraklarını terk ederek Mardin'in Midyat ilçesine gelen Yezidiler, sağlık kontrolleri ve kayıtları yapıldıktan sonra çadırkentte misafir ediliyor.

Çadırlara yerleştirilen Yezidilere, üç öğün sıcak yemek verilmesinin ardından, kendi yemeklerini pişirmeleri için çadırkentteki marketten alışveriş yapmaları için kart veriliyor.

Çadırlara yerleştirilmelerinin ardından yastık, yorgan, vantilatör, mini buzdolabı, mutfak araç gereçleri teslim edilen Yezidilere, AFAD yetkilileri ve çadırkent yönetimi, yapılan yardımları teslim ediyor.

Çadırkentte Yezidilerin daha rahat ortamda barınmaları için sağlıktan, sosyal etkinliklere kadar her türlü imkan sağlanıyor. Çadırkente şimdiye kadar bin 41 Yezidi yerleştirildi.

- En iyi kampa yerleştiriliyorlar

Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar bölgesinden gelen Yezidi misafirlerin sayısının bini aştığını söyledi.

"Uzun bir yolculuk yaptıklarını tahmin ediyoruz. Bundan dolayı aşırı bir yorgunluk var. Önceliğimiz onların sağlık kontrollerini yapmak. Daha sonra gerekli aşıları yapılarak çadırlara alınıyorlar" diyen Bingöl, herhangi bir sıkıntının bulunmadığını belirtti.

Bingöl, "Bu bölgedeki en iyi kampa yerleştiriliyorlar, onlara da böyle bir ayrıcalık yapıldı. Herhangi bir sorun olmadan kapasitemiz doluncaya kadar bu misafirleri almaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Çadırkentte yerleştirilen Yezidilerden Dahil Hasan Haci de Türkiye'nin cömertliğini gördüklerini, çoluk çocuk herkese kucak açıldığını dile getirdi.

Maddi ve manevi bütün yardımları gördüklerini anlatan Haci, "Bizi çadırlara yerleştirdiler. İlk etapta bize buzdolabı verdiler. Çok teşekkür ederiz" dedi.

Sincar bölgesinden çoluk çocuk canlarını kurtarmak için Türkiye'ye geldiklerini bildiren Beşar Hayri Cindi ise Türkiye'nin kendilerine kucak açmasının sevindirici olduğunu belirtti.

Cindi, "Türkiye'ye, kucak açmasından dolayı çok çok müteşekkiriz. Her türlü imkanı ve özellikle de barınma imkanı sağladılar. Bize yapılan bu misafirperverliği unutmayacağız. Barınmamız için bize çadır verdiler. Allah hepsinden razı olsun" ifadelerini kullandı.

Yezidiler, Midyat\'taki Çadır Kente Yerleştiriliyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yezidiler, Midyat'taki Çadır Kente Yerleştiriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement