Mardin'de Yezidiler İçin Yardım Kampanyası Başlatıldı - Son Dakika
Güncel

Mardin'de Yezidiler İçin Yardım Kampanyası Başlatıldı

Mardin\'de Yezidiler İçin Yardım Kampanyası Başlatıldı

Mardin'de DBP, DTK ve bazı sivil toplum kuruluşları, Irak'ta IŞİD'in saldırıları sonucu kaçan Yezidiler için yardım kampanyası başlattı.

09.08.2014 20:42  Güncelleme: 08:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'de Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve bazı sivil toplum kuruluşları, Irak'ta IŞİD'in saldırıları sonucu kaçan Yezidiler için yardım kampanyası başlattı.

Mardin'de bir otelde yardım kampanyasına ilişkin düzenlenen toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, son dönemlerde soykırıma giden bir süreç ile karşı karşıya olduklarını söyledi.

Suriye'de daha önce IŞİD'ın saldırılarına maruz kalan Kürtlerin büyük bir direniş gösterdiğini kaydeden Türk, bugün de IŞİD çetelerinin Kürt halkının geleceğini karartmaya yönelik çok ciddi bir saldırı gerçekleştirdiğini belirtti.

Bir insan olarak bu saldırılar karşısında yapabilecek çalışmaları Mardin'de planladıklarını ve bir koordinasyon gerçekleştireceklerini ifade eden Türk, şöyle dedi:

"Göç etmek zorunda kalan, topraklarından kopmak zorunda kalan ve buraya sığınan insanlarımız ile güçlü bir dayanışmayı göstermeye yönelik bir çalışmanın içindeyiz. Buradaki çalışmalarımız göç etmek zorunda kalan insanlarımız yer bulma veya onlar ile ilgilenme yetmez. Burada halkımızın ulusal birlik ruhu ile stratejik bir birlikteliği geliştirecek bir çalışmanın içinde olması gerekiyor. Merkezi bir komisyon oluşturduk."

Türk, ABD'nin IŞİD'e hava saldırısıyla ilgili olarak, gelişmeleri büyük bir sabırla izlediklerini dile getirdi.

HDP Şırnak Milletvekilleri Selma Irmak da Ortadoğu'nun bir cadı kazanına döndüğünü ileri sürerek, "Bu kan bir süre sonra herkesi sarar. IŞİD Ortadoğu'da cirit atıyor. Bazı kesimler bunları destekliyor ancak bu ateş herkesi yakar" dedi.

Irmak, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerine yardım kampanyasına destek için çağrıda bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mardin'de Yezidiler İçin Yardım Kampanyası Başlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement