Yezidilerden Uluslararası Topluma Çağrı - Son Dakika
Güncel

Yezidilerden Uluslararası Topluma Çağrı

Avusturya Yezidi Derneği, uluslararası toplumun Yezidilere yardım etmesini istedi.

20.08.2014 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avusturya Yezidi Derneği Başkanı Sandos Solamen, Yezidilerin uluslararası toplumdan yardım beklediğini belirterek "Kadınlarımızı ve çocuklarımızı IŞİD'ın elinden kurtarın" dedi.

Solamen, Avusturya Türk Kültür Derneği tarafından Concordia Basın Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) saldırıları sonucu topraklarını terk eden Yezidilerin zor durumda olduğunu söyledi. Yüzlerce kadın ve çocuğun aç ve susuz yaşam mücadelesi verdiğini ifade eden Solamen, bütün devletlerin Yezidilere yardım etmesini istedi.

Solamen, kaçırılan ve tecavüz edilen yüzlerce kadın olduğunu ve bir kısmının intihar ettiğini duyduklarını aktardı.

IŞİD'ın İslam'ı ve Müslümanları temsil etmediğini vurgulayan Solamen, İslam'ın barış dini olduğunu belirterek "Bizim Müslümanlarla bir problemimiz yok. Müslümanlar bize çok yardım etti. Türkiye de başından beri Yezidilere yardımcı oldu. Kapılarını Yezidilere açtığı için Türkiye'ye çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

"Yezidiler çok zor şartlar altında yaşamlarını sürdürüyor" diyen Solamen, şu ifadeleri kullandı:

"Kadınlarımız ve çocuklarımız için uluslararası toplumdan yardım bekliyoruz. Avusturya hükümetinin iltica taleplerine yardımcı olmasını bekliyoruz. Kadınlarımızı ve çocuklarımızı IŞİD'ın elinden kurtarın. Avrupa ülkeleri Yezidilerin iltica taleplerini kabul etmelidir."

Solamen, Avusturya genelinde yaklaşık 700 Yezidi bulunduğunu kaydetti. - Viyana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yezidilerden Uluslararası Topluma Çağrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement