Ygc'den Vali Yurtnaç'a Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Ygc'den Vali Yurtnaç'a Ziyaret

Yozgat Gazeteciler Cemiyeti (YGC) Başkanı Osman Hakan Kiracı ve yönetim kurulu üyeleri Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç'ı makamında ziyaret etti.

24.06.2016 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat Gazeteciler Cemiyeti (YGC) Başkanı Osman Hakan Kiracı ve yönetim kurulu üyeleri Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç'ı makamında ziyaret etti.

Yozgat Vali Yurtnaç, ziyarette yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, meslekleri güçlük içinde yapan basın mensupları ile yakın temas içinde çalışacağını söyledi.

Yozgat'ı her alanda kalkındarmak için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini ifade eden Vali Yurtnaç, "Yozgat'ta Eğitimin kalitesinde biraz sıkıntılar olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla Yozgat'ta eğitimin kalitesini artıracağız. Neyle arttıracağız. Lafla arttırmayacağız. Öğretmen ve öğrencileri rekabete sokacağız. Maddi manevi ödüllerimiz olacak. Bunlar gerek kitap okumada, gerek başarı kazanmada ödüllendireceğiz. Ayrıca, Yozgat'ın tanıtımına da önem vereceğiz." diye konuştu.

Yozgat'ın termal kaynaklar bakımından zengin bir il olduğunu belirten Yurtnaç, "Genel itibariyle bu kısa dönemde termal önemlidir. Yozgat'ın termal kaynaklarını değerlendireceğiz. Termal Yozgat'ın bir dışa açılımı olabilir ve bunları değerlendireceğiz hep birlikte." dedi.

Yozgat'ta birçok yatırımın devam ettiğinin altını çizen Yurtnaç, şöyle devam etti:

"Yozgat'ta bundan sonra göç duracaktır?. Şu ana kadar yani belediyelerde en riskli yatırım nedir. Altyapıya yaptığımız yatırımlardır. Bunlar zaman içerisinde insanlara rahatlık sağlar. Ama yapılırken her yer dağınık müthiş bir sorun yumağına dönüşür. Yozgat'ın da hızlı tren, havaalanı, organize sanayi bölgesi bunları bir tarafa koyun diğer taraftan Diyanet Eğitim Merkezi, cezaevi, hastane, Adalet Bakanlığının işleri. Bunlar Yozgat'ın nüfusunu 5 ila 10 arasında artıracaktır. Ama en önemli artış ise, organize sanayi bölgesinin harekete geçirilmesi ile olacaktır. "

Kiracı ise, yeni görevi için Yurtnaç'a hayırlı olsun dileğinde bulunarak, cemiyetin kente Yozgat Basın Müzesini kurmak için çalışma başlattığını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ygc'den Vali Yurtnaç'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement