Ygs Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Ygs Heyecanı

Üniversiteye girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda İzmir'de 71 bin 782, Aydın'da 9 bin 734, Denizli'de 22 bin 947, Manisa'da 29 bin 407, Uşak'ta ise 10 bin 298 aday ter döktü.

15.03.2015 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üniversiteye girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda İzmir'de 71 bin 782, Aydın'da  9 bin 734, Denizli'de 22 bin 947, Manisa'da 29 bin 407, Uşak'ta ise 10 bin 298 aday ter döktü.

İzmir'de, 3 bin 611 salonunda gerçekleştirilen sınav saat 10.00'da başladı, 160 dakika sürdü, sınava 71 bin 782 aday girdi.

Adaylar salonlara 2015-YGS Sınava Giriş Belgesi ile nüfus cüzdanı/pasaportları kontrol edilerek alındı. Hiçbir eşyası emanete alınmayan adaylar salonlarda sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturdu. Sınavda kullanılacak kalem, silgi, kalemtıraş ile şeker ve peçete ÖSYM tarafından dağıtıldı. Adayların sınava şeffaf pet şişe içinde su getirmesine izin verildi.

YGS'de öğrencilere Türkçe'den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8 ve din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 soru soruldu.

Sınav başladıktan sonra adayların ilk 120 dakika ve son 15 dakika içinde sınav salonunu terk etmelerine, sınav sırasında tuvalete gitmek dahil sınav salonundan çıkmalarına izin verilmedi.

Çocukları sınavda ter döken aileler de sınav merkezlerinin çevresinde heyecanla onları bekledi.

YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar haziran ayında yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS)  başvurabilecek.

Denizli

Denizli'de, bin 308 salon ve cezaevinde gerçekleştirilen YGS'ye 22 bin 947 aday girdi. Sınava geç kalan öğrenci polis otomobiliyle sınav merkezine ulaştırıldı.

Yaklaşık bin kişinin sınavda görev aldığı sınavda adaylar, kimlik kontrolleri yapılıp güvenlik kontrolünden geçtikten sonra binalara alındı. Adayların sınavda kullanacak kalem, silgi, kalemtıraş gibi gereçler ile ihtiyaç duyabilecekleri şekerleme, peçete ÖSYM tarafından sağlandı.

Denizli'de sınava geç kalan bir öğrencinin yardımına ise polis ekibi koştu. Sınava geç kaldığı için polis ekibinden yardım isteyen genç, polis ekip otomobiliyle sınava gireceği merkeze geldi.

Öte yandan, sınav süresince öğrenci velileri çocuklarının başarılı olmaları için okul bahçelerinde dua ederek bekledi.

Manisa

Manisa'da 131 binadaki bin 728 salonda gerçekleştirilen YGS'ye 29 bin 407 aday katıldı.

Çocukları sınavda ter döken aileler de sınav merkezlerinin çevresinde heyecanla onları bekledi. Bazı ailelerin adaylar için Kuran-ı Kerim okuyarak dualar ettiği gözlendi.

ÖSYM Manisa İl Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yurdusev, il genelinde herhangi bir olumsuz gelişmenin yaşanmadığını ifade etti.

Manisa'nın 6 ilçesinde gerçekleştirilen sınavda 4 bin 683 gözetmenin görevlendirildiğini ifade eden Yurdusev, merkezde 32 engelli ile 29 hükümlü, ilçelerde ise 31 engelli ile 29 hükümlü adayın sınav heyecanı yaşadığını bildirdi.

Uşak

Uşak'ta 32 merkezdeki salonlarda gerçekleştirilen sınavda 10 bin 298 aday ter döktü.

Üniversiteye girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), öncesi adaylar sınav merkezlerine erken saatlerden itibaren gelmeye başladı. Bazı adaylar yakınları ile sınav merkezlerine gelirken, adaylar kimlik ve güvenlik kontrollerinin ardından salonlara alındı.

Sınavların sorunsuz olarak tamamlandığı bildirildi.

Aydın

Aydın'da Merkez, Efeler, Nazilli ve Söke ilçelerindeki 57 ayrı merkezde yapılan sınava 9 bin 734 kişi katıldı.

Sınav süresince gürültü yapıldığı yönünde gelen ihbarlara, polis ekipleri tarafından anında müdahale edildi.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, sınav için gerekli tüm tedbirlerin önceden alındığını belirterek, şunları kaydetti:

"Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için büyük bir önem taşıyan 2015 YGS sınavının ilimizde her zaman olduğu gibi, huzur ve sükun içerisinde tamamlanacağına ve öğrencilerimizin bu sınavı en güzel şekilde başaracaklarına inanıyorum. Başarılı bireyler olarak milletimize, ülkemize ve bölgemize hizmet etmelerini arzu ettiğimiz çocuklarımızın, emeklerinin karşılığını almalarını temenni ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ygs Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement