YGS'yi Yapamayan İktidar Seçimi Nasıl Yapacak" - Son Dakika
Güncel

YGS'yi Yapamayan İktidar Seçimi Nasıl Yapacak"

YGS\'yi Yapamayan İktidar Seçimi Nasıl Yapacak"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Karabük'ün Safranbolu İlçesi girişinde partililer tarafından karşılandı.

29.04.2011 23:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mhp Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Karabük'ün Safranbolu İlçesi girişinde partililer tarafından karşılandı. 100 araçlık konvoyla Safranbolu'ya gelen Bahçeli partisinin ilçe başkanlığını ve esnafları ziyaret etti. Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'yi makamında ziyaret eden Bahçeli, çalışmalar hakkında bilgi aldı. CHP Karabük Milletvekili adayı Mustafa Eren, Vergili'nin makamından çıkan Bahçeli'ye "hoş geldiniz" diyerek tokalaştı.

Bahçeli, daha sonra Zonguldak Caddesi'nde minibüs terminalinin açılışı, kütüphane, alt ve üst geçit, parkın toplu temel atma törenine katıldı. Bahçeli burada yaptığı konuşmada, seçimlerin güvenli ve sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi için siyasi iktidara çok büyük bir görev düştüğünü ifade ederek, "Bu seçimler bir milletin geleceğini belirleyecek. Yeni bir doğuşun işaretini taşıyacak seçimler olması sebebi ile çok önemlidir. Bu seçimler üzerinde bir toplu iğne ucu kadar kara bir leke, gölge bulunmamalıdır. Bunu tekrar etmenin sebebi son yıllar içerisinde ne yapılıyorsa, oraya bir hilenin, sahtekârlığın karıştığını görmemizdendir. 1 milyon 700 bin yüksek öğrenim gençliğinin yerleştime sınavının güven, adalet ve dürüstülük içerisinde yapamayan bir siyasi iktidarın, 73 milyonluk Türkiye'nin kaderinin seçimini nasıl yapacak. Türk milletinin her konuda olduğu gibi bugünki siyasi iktidara güveni kalmamıştır" dedi.

SANDIK GÖREVLİLERİNE SERT UYARI

Sandık görevlilerine seslenen Bahçeli, şöyle konuştu:

"Hangi partiden olursanız olun partiniz size bir sandık görevi vermişse bu görevi sonuna kadar yapabilmemin sorumluluğu içinde olmalısınız. Özelliklede MHP'nin değerli mensuplarından sandıklarda görev alacaklara sesleniyorum; her türlü fedakarlığı ortaya koyarak, inandığın bir yolda yürüyorsun. Hizmet aşkıyla dolusun, ancak seçim sandıklarındaki hileler ile baş edemiyorsun, sahip çıkamıyorsun. Sandık başına geliyorsun, yarım saat sonra ayrılıyorsun, ya bir kahvehaneye yada bir işinin peşine gidiyorsun, hem kendini, hem davanı, hemde seçimleri gölgeleyecek bir yanlışın içinde oluyorsun. Sizin adınıza verilen oyları sandıkta bir başka partiye yazılmasına, hile yoluyla silinmesine veya başka amaçlar doğrultusunda kulkanılmasına fırsat tanıyorsun. Öyleyse seçimden seçime uyurken sen çalışıyorsun, mübarek insan sandık günü de çalış sandığa sahip ol. Her sandıktan 3 oy çalınmış olsa ki, öyle oluyor, kaybedilen oyları tekrar kazanabilmek için gece gündüz, çoluğun çocuğunun rızkını seferber ederek, çalışan kardeşlerinize, üstlendiğin görevde ihmalkarlık yaptığınız için haksızlık yapıyorsunuz. Bu sandıklara sahip çıkarak nereden gelirse gelsin her türlü hileye mani olmaya çalışacaksınız. Görev yerini sonuçlar alınıncaya kadar terk etmeyeksiniz. "

"TÜRKİYE ETNİK TEMELLİ BÖLÜNME SÜRECİNE GİRDİ"

Bahçeli, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ülkeyi gerilim ortamında çatışmaya sürükleyerek, cephelere, kamplara, kutuplara ayırdığını söyleyerek, "İnanlar inanmayanlar, ilericiler gericiler, laikler anti laikler gibi. Türkiye'nin her yönünü bir ikileme sokan ve bunlar arasındaki bir gerilimle bir çatışma, iklim ile varlığını devam ettirmek isteyen siyasi iktidar bu özelliğini 9 yıl sürdürmüştür. Osmanlı'nın yıkılışından sonra kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin Misak-ı Milli sınırları diye ifade ettiği alan 780 bin kilometrekaredir. Toprak kaybı, aynı zamanda nüfusun da Türkiye'ye doğru kayışını sağlamıştır. Balkan ve Kafkaslardan akraba olan vatandaşlarımız gelmişlerdir. ve Türkiye 13 milyondan 73 milyona kadar ulaşan bir nüfüsta birarada, yeni yuvalar yeni evliklikler yapa yapa bu güne gelmiştir. Bu gün kimi kimden ayıracaksın. Sayın Başbakan sürekli 36 etnik grup var diyor. Kimdir bunlar, sayın başbakan kimi kast ediyorsun. Bir arada ve birlikte yaşayarak nesillerce yeni yeni yuvalar kurarak hayatını devam ettiren insanları etnik bir kimlik tarışmasına neden çekiyorsun. Herkesi bir kimlik arayışına sevk edeceksin, aileleri huzursuz kılacaksın. 36 diye diye Türkiye etnik temelli bir bölünme sürecine girdi. Demokratik açılım zırvası bir hiyanet projesi olarak Türkiye'yi bölünmenin eşiğine getirdi. "

Bahçeli, Eskipazar İlçesi'nde esnafları ziyaret ettikten sonra Karabük'ten ayrıldı.

GÖRÜNTÜLER GEÇİLİYOR

HABER-KAMERA: Bülent DİKTEPE/ Karabük, (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel YGS'yi Yapamayan İktidar Seçimi Nasıl Yapacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement