Yiğidolar"Dan Otizmli Çocuklara Destek Klibi - Son Dakika
Yerel

Yiğidolar"Dan Otizmli Çocuklara Destek Klibi

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor'un futbolcuları, otizmli çocuklara destek olmak amacıyla kamera karşısına geçti.

02.04.2015 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MERVE TOPUZ - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor'un futbolcuları, otizmli çocuklara destek olmak amacıyla kamera karşısına geçti.

Otizmli çocukların eğitim Sivas Özel Eğitim Uygulama Merkezince 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla hazırlanan klipte, geçen sezonun gol kralı Aatif Chahechouhe, futbolcular Batuhan Karadeniz, Ziya Erdal, Burhan Eşer, Adem Koçak, John Utaka, Musa Sinan Yılmazer, Cicinho, Mehdi Taouil ve İbrahim Akın ile kaleciler Korcan Çelikay ve Ertuğrul Taşkıran, anons yaptı.

Kırmızı-beyazlı ekibin futbolcuları, "Otizmin farkında mısınız?" ve "Biz otizmin farkındayız" anonslarıyla otizme dikkati çekti.

Merkezin müdürü Mete Çaykuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir haftadır düzenledikleri etkinliklerle otizmle ilgili farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

"Otizmin farkındayız, onların yanındayız" sloganıyla yola çıktıklarını belirten Çaykuş, otizmi, otizmli çocukların neler yapabildiklerini ve neleri yapamadıklarını düzenledikleri etkinliklerle anlattıklarını dile getirdi.

Çaykuş, okul olarak otizme dikkati çekmek için Sivassporlu futbolcuların da desteğini alarak klip hazırladıklarını belirterek, "Bunu tüm Türkiye'ye duyurmak istedik. Futbolcularımız da klipte otizmi tanımlandıran cümleler kurarak bize destek oldu, onlara çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Merkezde görevli öğretmen İlknur Murat ise çekimlerin bir gün sürdüğünü ve futbolcuların kendilerine çok destek olduğunu ifade ederek, "Amacımız, 3 yaşından önceki çocuklarda otizm belirtileri varsa ailelerin bunu fark etmesini sağlamak ve toplumsal farkındalık oluşturmaktı. Sivassporlu futbolcular da kısa cümlelerle otizmin özelliklerini anlattı" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yiğidolar'Dan Otizmli Çocuklara Destek Klibi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement