Yiğidolar" Kupada da İddialı - Son Dakika
Spor

Yiğidolar" Kupada da İddialı

Yiğidolar" Kupada da İddialı

Sivassporlu futbolcu Burhan Eşer: "Ziraat Türkiye Kupası'nı Sivas'a getirmek istiyoruz.

13.01.2014 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖNDER FELEK - Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında başarılı bir grafik çizen ve sezon sonunda Avrupa kupalarına katılmayı hedefleyen Sivasspor'da, futbolculardan Burhan Eşer, Korcan Çelikay ve Hakan Arslan, ligdeki performansı Ziraat Türkiye Kupası'nda da göstererek kupayı Sivas'a getirmek istediklerini söyledi.

"Yiğidolar"ın gole dönük orta saha oyuncusu Burhan Eşer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligin ilk yarısının hem kendi hem de takım açısından çok başarılı geçtiğini belirtti.

İlk yarıda pozitif bir futbol sergilediklerini, göze hoş gelen seyir zevki yüksek maçlar çıkardıklarını ifade eden Eşer, yeni bir takım olmalarına karşın uyum sorununu kısa sürede atlatarak arzu ettikleri sonuçları almaya başladıklarına dikkati çekti.

Ligde ikinci devrenin daha zor geçeceğinin bilincinde olduklarını ve Antalya'daki kamp çalışmalarında işi sıkı tuttuklarını aktaran Eşer, "İki kulvarda birden yarışıyoruz. Ziraat Türkiye Kupası'nda da yolumuza devam ediyoruz. Ziraat Türkiye Kupası'nı Sivas'a getirmek istiyoruz. Bunun için çok mücadele edeceğiz. Kupa bizim için çok önemli. Bir diğer hedefimiz de ligi ilk 3-4 içerisinde bitirerek Avrupa Kupalarına katılmak" diye konuştu.

Eşer, ilk yarıda 6 gol, 7 asistlik bir performans sergilediğini anlatarak, şunları söyledi:

"İyi bir ilk yarı geçirdim ancak yeterli değil. Her zaman eksiklerimiz oluyor. Bu eksikleri gidermek için kampta çok sıkı çalışıyorum. Her zaman daha iyisini yapabilmek için mücadele vermem gerektiğini düşünüyorum. İkinci yarı Sivasspor taraftarına çok daha iyi bir Burhan izlettirmek istiyorum. Taraftarımız beni çok sevdi ve sahip çıktı. İkinci yarı da takıma katkı sağlamak için var gücümle çalışacağım."

Kırmızı-beyazlı taraftarın Sivas'ın soğuk iklimine rağmen her zaman yanlarında olduğuna dikkati çeken Eşer, ikinci yarıda da taraftarın desteğini beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaleci Korcan Çelikay

Kaleci Korcan Çelikay da sezon başında yeni bir takım ve teknik heyet oluşturulduğunu, uyum sürecinde 3-4 maçtan istedikleri gibi sonuçlar alamadıklarını belirterek, "Bunu atlattıktan sonra çıkış yakaladık ve çıkışımızı uzun süre devam ettirdik" dedi.

Sezonun ilk yarısında teknik direktörleri Roberto Carlos'un koyduğu hedeflere ulaştıklarını aktaran Çelikay, şöyle konuştu:

"İlk yarı için hedeflere ulaştığımızı söyleyebiliriz ancak önemli olan ikinci yarı sonunda hedeflere ulaşabilmek ve Avrupa kupalarına kalmak. İkinci yarılar her zaman zor olmuştur, yine öyle olacak. Ligin sonu yaklaştıkça küme düşme ve şampiyonluk mücadelesi kızışacağı için puan almak çok daha zorlaşacak. Bu nedenle ilk yarıdaki performansımızın daha da üstüne çıkmalıyız. Sezon sonunda ilk 3-4 arasında yer almak istiyoruz. Kupada da yolumuza devam ediyoruz. İki kulvarda mücadele edeceğiz. Kupada da finale kadar gitmek ve kupayı Sivas'a getirmek istiyoruz. Bunun için çok daha fazla çalışmamız ve mücadele etmemiz gerekiyor."

Çelikay, bu sezon uzun bir aradan sonra ilk 11'de devamlılık sağladığını dile getirerek, bunun performansına da olumlu yansıdığını söyledi.

Yedek kaldığı dönemde çok çalıştığını ve formayı hak ederek aldığını ifade eden Çelikay, "Forma şansı bulduğumda bunu en iyi şekilde değerlendirdim. İnşalah ligin ikinci yarısında performansım artarak devam eder. Takımım için elimden gelen her şeyi yapmaya hazırım" dedi.

Kupa golcüsü Hakan Arslan da iddialı

Ziraat Türkiye Kupası'nda forma giydiği 3 maçta 4 kez fileleri havalandıran orta saha oyuncusu Hakan Arslan da kupada sonuna kadar ilerlemek istediklerini vurguladı.

Kupayı da lig kadar önemsediklerini ifade eden Arslan, "Sivasspor'un kupa özlemini sonlandırmak istiyoruz. Bu kadroya, teknik heyete ve yönetime de bu yakışır. Bu onuru tatmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Arslan, kupada geçen yıl yarı finalde şanssız bir şekilde Trabzonspor'a elendiklerini anımsatarak, bu yıl ise kupayı kazanmak için çok daha fazla mücadele edeceklerini kaydetti.

Başarıya aç oyunculardan kurulu bir kadroya sahip olmalarının avantaj olduğuna dikkati çeken Arslan, kupada gollerine devam etmek istediğini de belirtti.

Ligde ilk yarıyı hedefledikleri noktada bitirdiklerini anlatan Arslan, "İyi bir grafik çizdik. Avrupa kupalarına katılmak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Hatta Şampiyonlar Ligi neden olmasın. Bunu başarabilecek gücümüz var" dedi.

Arslan, daha çok çalışarak ilk 11'in değişmez oyuncusu olmak istediğini sözlerine ekledi. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Yiğidolar' Kupada da İddialı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı
    22:39 Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı

    Vodafone Sultanlar Ligi 15. hafta erteleme karşılaşmasında Fenerbahçe Opet, sahasında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup etti ve normal sezonu lider tamamladı. Eczacıbaşı Dynavit ise üçüncü sırada yer aldı. Maçın salonu TVF Burhan Felek'te oynandı ve toplam süre 118 dakika sürdü.

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.

  • Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor
    20:31 Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda oynayacağı Konyaspor maçı için antrenmanlarını sürdürüyor. Abdullah Avcı yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular rejenerasyon, kuvvet, koordinasyon ve çabukluk çalışmaları yaptı. Antrenman şut ve dayanıklılık çalışmasıyla tamamlandı.


Advertisement