Yiğit, Adımlarına Kavuştu - Son Dakika
Güncel

Yiğit, Adımlarına Kavuştu

İzmir'de oturan 30 yaşındaki Vedat Köseoğlu ile 8 aylık hamile eşi, 23 yaşındaki Alev Köseoğlu'nun zihinsel ve bedensel engelli oğlu 4 yaşındaki Yiğit Köseoğlu'nun, çalınması üzerine yürümesini sağlayan destek aparatı İstanbul'da faaliyet gösteren iki derneğin üyeleri tarafından alındı.

21.06.2014 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de oturan 30 yaşındaki Vedat Köseoğlu ile 8 aylık hamile eşi, 23 yaşındaki Alev Köseoğlu'nun zihinsel ve bedensel engelli oğlu 4 yaşındaki Yiğit Köseoğlu'nun, çalınması üzerine yürümesini sağlayan destek aparatı İstanbul'da faaliyet gösteren iki derneğin üyeleri tarafından alındı. Köseoğlu ailesi bu jest ile mutlu olurken halen işsiz olduğunu hatırlatan Vedat Köseoğlu, "Sigortalı bir iş ve ailemin daha iyi koşullarda yaşamasını istiyorum" dedi. Kısa süre sonra doğum yapacak Alev Köseoğlu ise "Doğum sonrası oğlumu muayene eden Dr. Cüneyt Karagöl, '5 yaşına gelsin ben onu yürütürüm' demişti. Oğlumun yürümesi için Dr. Karagöl'e ulaşmak istiyorum" diye konuştu.

Tokat'ta 2009 yılında dayısının kızı Alev Köseoğlu ile evlenen Vedat Köseoğlu, ailesinin de bulunduğu kentte yaşadığı sırada, eşinin ilk çocuğuna hamile olduğunu öğrenince mutlu oldu. Mutluluğu kısa süren Köseoğlu'nun eşi henüz 6 aylık hamileyken erken doğum yaptı. Doğum sırasında, ebenin pramatüre olarak dünyaya gelen oğlunun başına fazla baskı uygulaması nedeniyle zihinsel ve bedensel engelli olduğunu öne süren Vedat Köseoğlu, eşi ve çocuğuna daha iyi bir gelecek hazırlamak için geldiği İzmir'de bir çok talihsizlik ile karşılaştığını aktardı. Evinin önünde tartıştığı kişiyi yaraladıktan sonra cezaevine giren bu nedenle de eşi ve çocuğunu Tokat'taki ailesinin yanına gönderen Köseoğlu, dışarı çıktıktan sonra geldiği evinde, çocuğunun, yürümesini sağlayan destek aparatının çalındığını fark edince büyük üzüntü yaşadıklarını dile getirdi.

YARDIMSEVERLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Oğlunun yürüyebilmesi için yardım çağrısında bulunan Vedat Köseoğlu ile eşi Alev Köseoğlu'na, sevindiren haber İstanbul'dan geldi. Arnavutköy Emlakçılar Derneği (AREMDER) ile İstanbul Yerel Medya ve Basın Mensupları Derneği (YERMED), minik Yiğit'in yürümesi için gerekli olan aparatı yaptırıp kısa süre önce aileye teslim etti. YERMED Başkanı Hasan Terzi, "Ailenin durumu içimizi burktu, hemen harekete geçip aparatı yaptırdık ve aileye teslim ettik" dedi. Halen işsiz olduğunu hatırlatan Vedat Köseoğlu, şöyle dedi:

"Sesimizi duyan, birçok kişi yardım teklifinde bulundu. Polis, savcı ve hakimler, hayırseverler çocuğumun mama ve bez gibi ihtiyaçlarını karşıladı. İstanbul'dan gelen ağabeyler çocuğumun aparatını yaptırdı. Yardım eden herkesten Allah razı olsun. Ben kalıcı bir iş istiyorum. Daha önce karıştığım olay nedeniyle toplam da 5 bin TL'ye yakın para cezası geldi. O parayı ödeyecek durumum yok, bu nedenle Haziran ayının sonunda cezaevine gireceğim. Gözümün arkada kalmaması için eşim ve çocuğumun daha iyi, güvenli bir yere taşınmasını istiyorum. Ailemin daha iyi koşullarda yaşaması için hayırseverlerden yardım bekliyorum."

ÇOCUĞUNUN YÜRÜMESİNİ İSTİYOR

Kısa süre sonra doğum yapacak olan Alev Köseoğlu ise oğlunun yürümesini istediğini belirtti. Anne Köseoğlu, "Doğum sonrası oğlumu muayene eden Doktor Cüneyt Karagöl, '5 yaşına gelsin ben onu yürütürüm' demişti. Oğlumun yürümesi için Doktor Karagöl'e ulaşmak istiyorum. Bir de kızım dünyaya gelecek şuan yaşadığımız yer sağlıklı değil, eşime bir iş bulunursa ve kira da olsa daha güzel bir eve yerleşirsek, benden daha mutlusu olmaz. Dilerim sesimizi duyan birileri olur" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yiğit, Adımlarına Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bursa ile bağlarımızı güçlendiriyoruz
    15:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bursa ile bağlarımızı güçlendiriyoruz

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Bursa'nın sanayi ve tarım üretimiyle dünyaya dal saldığını ve bu coğrafyalarla bağlarını güçlendirdiklerini belirtti. Erdoğan, Bursa'nın tarihi ve kültürel önemine vurgu yaparak, Cumhur İttifakı'na desteklerinden dolayı teşekkür etti ve Türkiye Yüzyılı'na Bursa ile hazırlandıklarını ifade etti.

  • Marmara Denizi'nde kimliği belirsiz ceset bulundu
    14:59 Marmara Denizi'nde kimliği belirsiz ceset bulundu

    Balıkesir'in Bandırma ilçesine bağlı Dutlimanı bölgesinde denizin üzerinde ceset gören bir vatandaşın haber vermesi üzerine, Marmara Denizi'nde kimliği belirsiz erkek cesedi bulundu. Cesedin önceki günlerde batan bir geminin mürettebatına ait olabileceği iddia ediliyor. Cenaze Bursa Adli Tıp Merkezi'ne kaldırılırken soruşturma devam ediyor.

  • Çorum'da öğrenci servisi ile otomobilin çarpıştığı kazada 15'i öğrenci 16 kişi yaralandı
    14:59 Çorum'da öğrenci servisi ile otomobilin çarpıştığı kazada 15'i öğrenci 16 kişi yaralandı

    Çorum'un Gülabibey Mahallesi'nde meydana gelen trafik kazasında, Şükriye Ç. idaresindeki otomobil ile öğrenci servis minibüsü çarpıştı. Kazada, 15'i öğrenci olmak üzere toplam 16 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • 15 Temmuz Derneği, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e suç duyurusunda bulundu
    14:58 15 Temmuz Derneği, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e suç duyurusunda bulundu

    15 Temmuz Derneği üyeleri, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 15 Temmuz gazi ve şehitlerine yönelik hakaret içeren sözlerini gerekçe göstererek suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinde, Özel'in şehitlerin hatırasına hakaret ettiği ve halkın değerlerini aşağıladığı belirtildi. Dernek, 15 Temmuz kahramanlarına dil uzatmanın kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, şehit ailelerine ve gazilere yapılan hakaretleri reddettiğini kamuoyuna duyurdu.

  • Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, gençlerle buluştu
    14:58 Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, gençlerle buluştu

    Alper Gezeravcı, Uşak Üniversitesi'nde düzenlenen 'Gençlik Buluşması'nda Türkiye Milli Uzay Programı ve insanlı ilk uzay misyonunu anlattı. Gezeravcı, gençlere başarıya giden yolda karşılaşacakları engellere karşı dirençli olmalarını ve hedeflerine odaklanmalarını tavsiye etti. Ayrıca, uzayda gerçekleştirdikleri özgün deneylerle Türkiye'nin gurur duyulacak bir görevi tamamladığını belirtti.

  • AFAD ve Vakıflar Genel Müdürlüğü işbirliğiyle Gazze'ye 2.960 ton insani yardım gemisi gönderildi
    14:56 AFAD ve Vakıflar Genel Müdürlüğü işbirliğiyle Gazze'ye 2.960 ton insani yardım gemisi gönderildi

    Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Vakıflar Genel Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan 2.960 tonluk insani yardım gemisi, Gazze'ye ulaştırılmak üzere Mersin Uluslararası Limanı'ndan yola çıktı. Yardımlar arasında 125 bin gıda kolisi bulunuyor. Uğurlama töreninde konuşan yetkililer, Türkiye'nin Filistin davasına verdiği destekten bahsetti ve uluslararası toplumu Gazze'deki dram karşısında harekete geçmeye çağırdı.

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Kapalı Pazar Yeri'nde Vatandaşlarla Buluştu
    14:56 Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Kapalı Pazar Yeri'nde Vatandaşlarla Buluştu

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Kapalı Pazar Yeri'nde vatandaşlar ve esnaflarla buluştu. Çerçioğlu, coşkulu kalabalık eşliğinde alanda yürüyüş gerçekleştirerek Çineliler ile selamlaştı, hayırlı Ramazanlar diledi.

  • Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi.
    14:54 Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi.

    Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi.


Advertisement