Yiğit, "Sincik'te Yetkili Sendikayız" - Son Dakika
Yerel

Yiğit, "Sincik'te Yetkili Sendikayız"

Yiğit, "Sincik\'te Yetkili Sendikayız"

Sincik’te yapılan Eğitim İş Kolları sendikalarına ait yetki belirleme toplantısı İçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi.

04.06.2014 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sincik'te yapılan Eğitim İş Kolları sendikalarına ait yetki belirleme toplantısı İçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi. Sincik'te, Milli Eğitime bağlı çalışanlar arasında 145 üye ile en yakın sendikaya 122 üye fark atan Eğitim Bir-Sen yetkili sendika oldu.

Eğitim Bir-Sen Sincik ilçe Başkanı Nevzat Yiğit yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"15 Mayıs itibariyle imza altına alınan kurum tutanaklarına göre, Memur-Sen Türkiye'nin en büyük memur sendikaları konfederasyonu unvanını rakipleri ile arasındaki farkı artırarak devam ettirdi. Memur-Sen, yetkili sendika sayısını da 11'e çıkararak, tüm hizmet kollarında yetkili olmayı başardı. Memur-Sen bu başarısıyla sendikacılık tarihinde bir ilki gerçekleştirdi.

81 ilde ve tüm ilçelerde eğitim hizmet kolunda faaliyet gösteren, bütün işyerlerinde teşkilatlanan ve ülkemizin en büyük sendikası olarak tüm Türkiye'nin emek, emekçi hakkı, demokrasi, insan hakları, özgürlükler bağlamında gözü kulağı olan Eğitim-Bir-Sen, 15 Mayıs 2014 itibarıyla Milli Eğitim'de en yakın rakibiyle arasındaki farkı 49 bin 297'ye çıkarmıştır.

2014 Yılı Yetkili Sendika belirleme çalışmaları 15 Mayıs itibarı ile sona erdi. Yıl boyunca yapılan çalışmalar yılsonunda meyvelerini verdi. Ülkemizin birçok yerinde olduğu gibi Adıyaman'da ve Sincik'te de yetkili sendika olduk. Adıyaman 'da Üniversiteler dahil 4 bin 285 ile yetkili sendika olurken diğer sendikaların toplam üye sayısı 3bin 449 da kaldı.

İlçemizde ise Eğitim-Bir-Sen olarak 145 üye ile imzalayarak yetkili sendika olurken Türk-Eğitim-Sen 23, Eğitim-Sen 20 üye ile mutabakatları imzaladık.

Kurucu Genel Başkan Merhum Mehmet Akif ve bir avuç dava arkadaşlarının başlatmış olduğu bu kutlu hareket bugün yüz binlerce insanın bir araya geldiği büyük bir harekete dönüşmüştür. Bu kutlu davanın yolcularına yaraşır bir sendikal anlayışla, Eğitim -Bir-Sen meniyet ve değer odaklı yeni sendikal anlayışla sorunun parçası değil, çözümün paydaşı olmayı sürdürecektir. Ücret sendikacılığının yanında değerler sendikacılığı yapmamın çok önemli olduğunu, emeğin kutsal olduğunu ve günümüz koşullarında yaşanabilir bir hayat standartlarına uygun bir yaşamdan bahsetmemiz gerekir. Bunun için yetkili sendika olmanın yanında etkili sendikacılığında çok önemli olduğu gerçeğini unutmamak gerekir. Emeğin, hakkın, hukukun ve ögürlüğün yanında yer alarak mazlumların gür sesi olmaya namzet bir sendikacılık anlayışını sürdürmek en büyük dileğimizdir. Bu bağlamda sendikamıza gönül ve emek veren tüm teşkilatımıza ve üyelerimize teşekkür eder, Cenab-ı Haktan hayırlara vesile olmasını temenni ederim" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yiğit, 'Sincik'te Yetkili Sendikayız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement