Yiğitbaş Veli Adına Wushu Şampiyonası - Son Dakika
Güncel

Yiğitbaş Veli Adına Wushu Şampiyonası

Wushu Manisa İl Temsilciliği, Diyanet Gençlik ve Spor Kulübü ve Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bir ilki gerçekleştirerek 'Yiğitbaşı Veli Ahmet Şemseddin'i Marmaravi' adına Wushu Şampiyonası yapıldı.

23.11.2015 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürk spor Salonu'nda düzenlenen şampiyona 165 Sanda ve 74 Tao sporcusunun katılımıyla gerçekleşti. 2 gün süren şampiyonada Manisa Yunus Emre Belediye Spor Kulübü birinci, Muğla Bodrumspor Kulübü ikinci, üçüncülüğü ise İzmir İmhad Spor Kulübü ve Balıkesir Spor Kulübü paylaştılar. Bireysel Sanda dalında 65 kg da Bahadır Onat birinci, İzzet Polat ikinci, Ali Ay üçüncü; +60kg Ahmet Sefa Sulu birinci, Burak Vardar İkinci, Ahmet Üzmez üçüncü ; 25 kg M. Talha Çetinkaya birinci, Yusuf Emgener İkinci, Hüseyin Uzun üçüncü oldu. Bayanlar arasında yapılan bir diğer bireysel dal olan Tao lu da ise Afra Betül Çetinkaya birinci, Sümeyye Akbaş ikinci, Gökçe Çakıcı üçüncü olarak Manisa'nın gururu oldular. Yoğun ilginin olduğu şampiyonada Sanda ve Tao lu dallarının tüm kategorilerinde maharetlerini ortaya koyan sporcular, kıyasıya mücadele verdiler.

"ŞAMPİYONAYA MANEVİ DEĞERİN İSMİ VERİLMESİ ÖNEMLİDİR"

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, "Sporun yanında maneviyatında olmasının önemini vurguladı. Duman, Manisa'mızın değerli zatlarından olan Yiğitbaşı Veli Ahmet Şemseddin'i Marmaravi hazretlerinin adına böyle bir şampiyonanın düzenlenmesi bizler açısından önemli olduğu gibi gençlerimizin açısından da çok önemlidir. Çünkü düzenlenen Şampiyonaya böyle bir manevi değerin ismi verilmesi farkına dağlık açısından önem arz etmektedir" dedi.

"MANİSA ÖNEMLİ ZATLAR YETİŞTİRMİŞ BİR ŞEHİRDİR"

Manisa'nın tarih ve medeniyet şehri olduğunu ifade eden Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir,"Manisa çok önemli zatlar yetiştirmiş bir şehirdir. Ahmet Şemseddin'i Marmaravi hazretleri gibi, Şekerci Hüseyin dede gibi, AK Şemsettin gibi, Fatih Sultan Mehmet gibi, Kanuni Sultan Süleyman gibi birçok önemli zatları yetiştirmiş önemli bir şehirdir. Burası huzur şehri, manevi iklimin yaşandığı bir şehirdir. Bu şehrin toprağında Ahmet Şemseddin'i Marmaravi hazretlerinin, şekerci Hüseyin dedenin duaları var işte bu şehirdeki bereket, bu şehrin tarımındaki bereket, bu şehrin sanayisindeki bereketin nedeni de bu mübarek zatların bu topraklarda yetişmiş olmalarıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Wushu şampiyonasına katılan bütün gençlerimize başarılar diliyorum" diye konuştu.

Manisa Wushu İl Temsilcisi Yusuf Çetinkaya, "Sporcuların başarısından gurur duyuyorum. Dostluk ve hoşgörünün kazandığı Şampiyonada tüm misafirlerimizi Manisa'mıza yakışır bir şekilde ağırlandık. Manisa ve Yiğitbaşı Veli Hazretlerini tanınması amacıyla düzenlediğimiz turnuva hedeflerin ötesine geçti. Şampiyonada emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

"TURNUVA İLE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK"

Turnuvayı Manisa'nın manevi mimarı Yiğitbaşı Veli hazretlerinin anısına düzenlediklerini belirten Diyanet Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Murat Emgener,"Turnuva ile bir ilki gerçekleştirdik. Türk tasavvuf düşüncesinin en önemli temsilcilerinden olan Veli Hazretleri, 2. Beyazıt zamanında yaptığı hakemlikle sahtekâr din adamlarını ayıklayarak "Yiğitbaşı"ünvanını almıştır. Bu şampiyonanın Yiğitbaşı Veli hazretlerinin adına yapılması da Manisa için ayrı bir gurur" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Şampiyonaya katılan sporculara, Antrenör ve misafirlere Yiğitbaşı Veli kitabı ve Manisa'yı tanıtan hediyeler verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yiğitbaş Veli Adına Wushu Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement