Yıkılan Vergi Binası Alanı Park Olmalı - Son Dakika
Yerel

Yıkılan Vergi Binası Alanı Park Olmalı

Yıkılan Vergi Binası Alanı Park Olmalı

Eskişehir Kültür Sanat Derneği Başkanı Gazi Durusu, yıkılan vergi dairelerinin alanında 37 ağacın olduğu yere yeşil alanın yakışacağını söyledi.

26.05.2016 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Kültür Sanat Derneği Başkanı Gazi Durusu, yıkılan vergi dairelerinin alanında 37 ağacın olduğu yere yeşil alanın yakışacağını söyledi.

Eskişehir Gürleyik Doğal ve Tarihi Varlıkları Koruma ve Geliştirme Derneği ile Eskişehir Çevre Derneği'nin de desteklediği basın açıklamasında Durusu, kent merkezlerinin kamu dairelerinden, esnafın emeklinin şehir merkezine gelen insanın beton yığınları arasında nefes alabilmeleri gerekliliğini vurguladı. Gazi Durusu, "Bu yüzden yeşil alanın uygun olduğunu düşünüyoruz. Yetkili ve etkili kurumlarımızın bu konuda hassasiyet göstereceklerine inanıyoruz" dedi.

Eskişehir'in kültürünün, sanatının, bilinen ve bilinmeyen yerel değerlerinin gönüllü birer nefesi olduklarını vurgulayan ESKÜDER Başkanı Gazi Durusu, destek veren esnafa, halka ve sivil toplum derneklerine teşekkür etti.

Çevre Derneği Başkanı Doç.Dr. Güner Sümer ise, Eskişehir merkezinde yeşil alan olarak sadece Alaaddin Parkı bulunduğunu belirterek Kent Parkı ve Sazova Bilim Parkı yeşil alan dokusu büyük parklar olduğunu ancak bunların şehir dışında olduğunu söyledi.

Yıkılan eski vergi dairesi binasının alanının çevreciler olarak yeşil park yapılmasını istediklerini belirten Sümer, "Mevcut Atatürk Stadyumu yıkıldığında yerine büyük yeşil park yapılmalıdır. Şehir merkezinden geçen tren yolu yeraltına alındı. Üzerine beton döküldü. Bu alanlarda beton yerin yeşil alanlar olmalıdır. Eskişehir merkezinde yeşil park sayısının artması Eskişehir'e daha güzel turistik bir şehir havası verecektir" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yıkılan Vergi Binası Alanı Park Olmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement