Yıkım Çalışması Sırasında İki Katlı Bina Çöktü: 1 Ölü, 5 Yaralı (2) - Son Dakika
Güncel

Yıkım Çalışması Sırasında İki Katlı Bina Çöktü: 1 Ölü, 5 Yaralı (2)

Yıkım Çalışması Sırasında İki Katlı Bina Çöktü: 1 Ölü, 5 Yaralı (2)

"binanın KOLONLARI ALINMIŞ" Aydın'ın Didim İlçesi'nde, Altınkum İyileştirme ve Güzelleştirme Projesi kapsamında yapılan bina yıkım çalışmasında meydana gelen göçükle ilgili soruşturma başlatıldı.

05.03.2015 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"binanın KOLONLARI ALINMIŞ"

Aydın'ın Didim İlçesi'nde, Altınkum İyileştirme ve Güzelleştirme Projesi kapsamında yapılan bina yıkım çalışmasında meydana gelen göçükle ilgili soruşturma başlatıldı. 403 Sokak 11 numaradaki Zeynep Bacı İşhanı içinde yer alan Melih Koyuncu'ya ait 50 yıllık iki katlı binanın bitişiğine yapılan, iki katlı ve tek odalı kaçak bölümü yıkılırken tavanın çökmesi sonucu göçüğün olduğu belirtildi. Olay yerinde inceleme yapan Didim Kaymakamı İskender Yönden, "Özel mülkün imara aykırı bölümlerinin yıkımı sırasında meydana gelen göçükte; belediye işçilerinden birisi yaşamını yitirdi. 5 kişi ise yaralandı. Yaralıların hayati tehlikesinin olmadığını öğrendik. Bu öyle kaza olmuş diyerek geçiştirilecek bir olay değil. Binanın kolonları alınmış. Kolonları kim aldı, o binada yıkım çalışmasına nasıl izin verildi, bunların araştırılması için üç ayrı soruşturma açıldı. Sorumlular varsa mutlaka bulunacak ve en ağır cezayı alacak" dedi.

BÜYÜK BİR GÜRÜLTÜYLE ÇÖKTÜ

Emekli bankacı 61 yaşındaki Ersin Öge, "Benim evim binanın hemen bitişiğinde. Büyük bir gürültüyle toz bulutu etrafı kapladı. Eski binanın tavanı çökmüş. Yıkıntılar altında can pazarı başlamıştı. Bir işçinin o anda yaşamını yitirdiğine tanık oldum. Binanın taşıyıcı kolonları sökülmüş. Odada yaşamını yitiren işçi balyozu vurduğu an, tavan ve duvar çökmüş" dedi. Olayla ilgili Didim Cumhuriyet Savcılığı, Kaymakamlık ve Belediye'nin soruşturma başlattığı belirtildi. - Nde

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yıkım Çalışması Sırasında İki Katlı Bina Çöktü: 1 Ölü, 5 Yaralı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Rafet AKSARI: Altınkumda yapılan yeni yüz çalışmaları esnasında, Belediye çalışanlarından 5 kişi meydana gelen çökme sebebiyle yaralanmış, işçimiz Levent Bakay vefat etmiştir. Merhumun ailesine ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Buna kaza denir mi? Asla! Bu bal gibi bir cinayettir. Peki, faili kim? Geçmişte ve günümüzde görev yapan Belediye Başkanlarıdır. Geçmişte görev yapan Belediye Başkanları bol gelir ve yetkilerini hovardaca kullanmasaydı, mimaride yasal sınırlar dışına çıkılmasaydı bugün bu cinayet işlenmeyecek, Altınkumda rezil görüntülere rastlanılmayacak ve de o delikanlı aramızda olacaktı. Peki, günümüz Başkanının hatası ne? Çalışmalara başlamadan önce güvenlik önlemleri alınmalıydı ve her gün yerinde inceleme yapılmalı, eksik olanlara göz yumulmamalıydı. 2 0 Yanıtla
  • TTSO Mart Ayı Meclis Toplantısında Trabzon'un Gelişimi Konuşuldu
    19:47 TTSO Mart Ayı Meclis Toplantısında Trabzon'un Gelişimi Konuşuldu

    Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) mart ayı Meclis Toplantısı'nda, Trabzon'un gelişimi için talepler ve beklentiler dile getirildi. TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren, istihdamı artırıcı projelerin desteklenmesi, turizme yeni destinasyonlar kazandırılması, gastronomi turizmine katkı sunulması gibi konuların önemine vurgu yaptı. TTSO Başkanı Erkut Çelebi ise seçim kampanyası süresince belediye başkan adaylarıyla görüşerek taleplerini ilettiklerini ve bu vaatlerin takipçisi olacaklarını belirtti.

  • Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Güllük ve Çomakdağ mahallesini ziyaret etti
    19:35 Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Güllük ve Çomakdağ mahallesini ziyaret etti

    Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Güllük ve Çomakdağ mahallesini ziyaret etti. Ayaydın, ziyaretlerinde mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarını dinledi ve seçilmesi durumunda yapacağı hizmetleri anlattı. Ayrıca, balıkçılar için modern bir barınak yapılacağı ve yöresel kıyafetli çocukların okul masraflarının karşılanacağı sözü verildi.

  • Çorlu'da bir geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın söndürüldü
    19:27 Çorlu'da bir geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan bir geri dönüşüm fabrikasının bahçesinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Fabrika çalışanlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen ekipler, yaklaşık 1 saat süren müdahalenin ardından yangını kontrol altına aldı. Yangın sonucunda fabrikada hasar meydana geldi.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu üyelerini kabul etti
    19:25 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu üyelerini kabul etti

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Mike Rogers, Kıdemli Üyesi Adam Smith ve beraberindeki üyeleri Ankara'da kabul etti. Bakan Fidan'ın kabulüne ilişkin paylaşım, Bakanlığın X sosyal medya hesabından yapıldı. Görüşmede, Bakan Fidan'ın ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Rogers, Kıdemli Üyesi Smith ve beraberindeki üyelerle Ankara'da bir araya geldiği belirtildi.

  • Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi
    19:24 Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi

    Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin'in Haynan Adası'nda düzenlenen Boao Asya Forumu'nda Türkiye-Çin ilişkileri, Yeniden Asya Girişimi ve Asya'daki bağlantılık projelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

  • Kahramanmaraş'taki depremde yıkılan Ebrar Sitesi davası devam ediyor
    19:23 Kahramanmaraş'taki depremde yıkılan Ebrar Sitesi davası devam ediyor

    6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan Ebrar Sitesi B Blok'ta 109 kişinin ölümü, 3 kişinin yaralanmasına ilişkin 6 sanığın yargılanmasına devam edildi. Tutuklu sanıklar SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı. Mahkeme, tutuksuz sanık Mehmet Akif Özgüler'in adli kontrol kararını kaldırdı. Sanıklar, binanın yasalara uygun olarak yapıldığını savundu. Duruşma 13 Haziran'a ertelendi.


Advertisement