Yıl Boyunca Yaptıkları Eserleri Sergilediler - Son Dakika
Yerel

Yıl Boyunca Yaptıkları Eserleri Sergilediler

Yıl Boyunca Yaptıkları Eserleri Sergilediler

Nazilli Belediyesi Lütfi Selek Resim ve Sergi Salonu Resim Kursu öğrencileri, yıl boyunca yaptıkları yağlı boya resimlerini sergiledi.

07.05.2014 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazilli Belediyesi Lütfi Selek Resim ve Sergi Salonu Resim Kursu öğrencileri, yıl boyunca yaptıkları yağlı boya resimlerini sergiledi.

Nazilli Belediyesi tarafından düzenlenen resim sergisi açılış törenine Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Özkan, MHP İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan, Nazilli Şehit Aileleri Derneği Başkanı Jale Keskin, Mahalle Muhtarları, Daire Müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Nazilli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde Lütfi Selek Resim ve Sergi Salonunun resim atölyesinde ücretsiz olarak resim eğitimi alan kursiyerler, sergi açmanın mutluluğunu yaşadılar. Her yıl dönem başında Resim Öğretmenleri Umut Madran ve Seher Altınok eğitmenliğinde ücretsiz olarak eğitim alan 26 kursiyer sene başından itibaren yaptıkları çalışmalarını 15 gün boyunca Lütfi Selek Resim ve Sergi Salonunda sergileyecek.

Kursa katılan kursiyerler Mehmet Tosun, Meliha Akbıyık, Hasan Hüseyin Yaldız, Nermin Peynirci, Selma Öztürk, Sevgi Barbaros, Semra Konukvıcır, Sezgin Ata, Demet Belgin, Sacide Eren, Sebahat Özen, Sultan Şentürk, Emel Kıyak, Kübra Deniz Yılmaz, İmran Hilal Aksoy, Ayşe Altınbaş, Hülya Çıkar ve Esin Aydın tarafından yapılan 127 adet yağlı boya tablolarda oluşan sergide daha çok manzara ve insan figürleri yer alırken, serginin açılış kurdelesini Başkan Yardımcısı İbrahim Özkan eşliğinde kesen Kaymakam Mehmet Okur, kursiyerleri tek tek tebrik etti. Resim insanların ruhlarını yansıttıklarını belirten Mehmet Okur kursiyerlerin kendi çalışmaları ve resimlerinde yansıttıkları duyguları hakkında bilgiler aldı. Kaymakam Okur, kırmızılı kadın ve kaplumbağa terbiyecisi tabloları hakkında da eser sahiplerinden bilgiler alarak duygularını dinledi. 1 yıllık süreç içerisinde çok güzel çalışmalar ortaya çıkaran kursiyerlere özverilerinden ve verdikleri emeklerinden dolayı kutlayan Başkan Yardımcısı İbrahim Özkan kurs eğitmenlerine ve kursiyerlere başarılarının devamını diledi.

Nazilli Belediyesi'nce Hobi Amaçlı kursların yanı sıra Güzel Sanatlar Fakültesi ve Güzel Sanatlar Lisesine hazırlık için kara kalem çalışmaları yaptıklarını ifade eden kurs eğitmenlerinden Umut Madran; "Denizli Pamukkale Üniversitesi 2004 Resim Öğretmenliği mezunuyum. 2003 yılından beri de faaliyette olan Nazilli Belediyesine ait resim atölyesinde kurslarımızı veriyoruz. Düzenli olarak ta her yıl bu sergimiz gerçekleşmektedir. Ortalama 30 öğrenci kapasitemiz ile 7'den 70'e herkese eğitim veriyoruz. Kursumuza katılan öğrencilerimiz genelde emekli ya da ev hanımları. Bunun dışında üniversite öğrencileri de hobi amaçlı kurslarımıza katılıyor. Onun dışında Güzel Sanatlar Fakültesi ve Güzel Sanatlar Lisesine hazırlık okuyan kara kalem kursumuz başarı yüzdemiz de çok yüksek. Hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında kurslarımız yıl boyunca sürüyor. Özellikle kursun tatil ya da ara verilmesi gibi bir durumu olmuyor. Kurslarımızdan bugüne kadar 60'a yakın kursiyerimiz Güzel Sanatlar Fakültesini kazandı. Kursa katılmak için Sergi Salonumuza gelip bizle konuşmaları, bize müracaat etmeleri yeterli. Gerekli olan malzemeleri biz onlara belirtiyoruz. Onun dışında kurs ücreti alınmıyor. Kursumuz Belediye tarafından ücretsiz destekleniyor" şeklinde konuştu.

10 yıldır Lütfi Selek Kültür Merkezi'nde yağlı boya ve karakalem kursu verdiklerini belirten eğitici Seher Altınok ise; "Yağlı boya da ağırlıklı olarak natürmort, manzara, çiçek ve insan figürleri çalışmaları yapıyoruz. Bunun yanı sıra zaman zaman farklı konularda işliyoruz. Yine de desen çalışmalarında ağırlık veriyoruz. 7'den 70'e herkesin yapabileceği tarzda resimleri yeteneklerine göre, düzeylerine göre seçiyoruz. Kursumuza genelde sıfırdan başlıyorlar. Yetenekli olanlar kendileri yeteneklerini keşfederek geliyorlar ama yeteneklerini burada ortaya çıkarmış olanlarda var. Eline hiç fırçayı almamış, dokunmamış kişilerde var. Belli bir süre sonra bir seviyeye geliyorlar. O seviyede de kendilerini geliştirmek isterlerse oluyor. Aslında yağlı boya boş vakit değerlendirmek için değil, gerçekten seven, kalbini gönlünü veren, gönül vermiş kişiler için bir sanat. Çünkü boş vakit için ahşap boyama bir hobi kursu gibi görülüyor aslın da ama birazda alt yapı gerektiriyor. Yani yetenek gerektiriyor. Kendileri pek fark edemiyor ama bu belli bir seviyeden sonra o kişilerde belli oluyor. Fırçasında, kaleminde belli oluyor" ifadelerini kullandı.

'KURSLAR KENDİMİ GELİŞTİRMEME YARDIMCI OLDU'

Kursa 3 yıldır aralıklarla geldiğini söyleyen Sümerbank emeklisi Hasan Hüseyin Yaldız; "1990 yılında emekli olduktan sonra bu işe başladım ama devamlı yapmıyorum. Ancak 3 yıldan beri bu işe gönül verdim ve hobi olarak yapıyorum. Çok severek yapıyorum. Kahve alışkanlığım olmadığı için buraya geliyorum ve boş zamanımı değerlendiriyorum. Yağlı Boya resim yapıyorum. Satma amacı olarak değil ama hobi olarak yapıyorum. Aşağı yukarı toplam 50 tane resim ortaya çıkardım. Fırsat buldukça gelerek kendimi geliştiriyorum. Daha önce ki yaptığım resimler var ama şimdi ki yaptığım resimlerle mukayese ettiğim zaman şimdi ki resimlerim daha iyi düzeyde olduğunu görüyorum. Çünkü fırçam daha bir gelişti, bilgim biraz daha öğretmenlerim hocalarım sayesinde arttı" dedi.

15 gün boyunca Lütfi Selek Resim ve Sergi Salonunda açık olacak sergiye öğrenciler de ilgi gösterirken, kursiyerler ve kurs eğiticileri herkesin yeteneğini keşfetmesi için kendilerine bir fırsat vermelerini istedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yıl Boyunca Yaptıkları Eserleri Sergilediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement