Yıldırım 2016 Seferberlik Tatbikatı" - Son Dakika
Güncel

Yıldırım 2016 Seferberlik Tatbikatı"

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) 2016 planlı tatbikatlarından "Yıldırım 2016 Seferberlik Tatbikatı" Trabzon'da icra edilecek.

24.04.2016 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) 2016 planlı tatbikatlarından "Yıldırım 2016 Seferberlik Tatbikatı" Trabzon'da icra edilecek.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, 25 Nisan'da başlayıp 6 Mayıs'ta sona erecek tatbikat, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 4. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığında gerçekleştirilecek.

Tatbikatta, seferberlik sisteminin denenmesi, tatbikata katılacak yedek personelin, sefer görevlerine yönelik eğitilmesi, yedek personelin seferde kullanacağı silah, teçhizat, araç ve malzemeye intibakları, yedek personel ile ilgili tebliğ ve celp işlemlerinde askeri ve mülki makamlar arasında koordinasyonun ve yükümlülerle iletişimin tesis edilmesi, seferberlik ve savaş halinde bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları ile Silahlı Kuvvetler arasında yürütülecek müşterek faaliyetlerin denenmesi amaçlanıyor.

Tatbikatta 175 yedek personel, 9 araç ile kamu kurum ve kuruluşlarından bazı unsurlar katılacak.

Öte yandan, Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatının Güven ve Güvenlik Artırıcı Önlemlere ilişkin Viyana Belgesi-2011 kapsamında, Türkiye liderliğinde, 25-28 Nisan 2016 tarihleri arasında Makedonya'da bir denetim icra edileceği ve bu faaliyete Genelkurmay Silahların Kontrolü ve Doğrulama Şube Müdürlüğünden üç, Portekiz'den bir olmak üzere toplam dört personelin katılacağı bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yıldırım 2016 Seferberlik Tatbikatı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement