Yıldırım: "Asla Sizin Geleceğinizi, Sizin Çocuklarınızın Geleceğini Bunlar Düşünmüyor" - Son Dakika
Güncel

Yıldırım: "Asla Sizin Geleceğinizi, Sizin Çocuklarınızın Geleceğini Bunlar Düşünmüyor"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Ağrı toplu açılış töreni ve iftar programı Başbakan Binali Yıldırım'ın konnuşması Ağrı toplu açılış töreni ve iftar programı Başbakan Yıldırım: (1) "Türkiye'yi bölmeye çalışanlar, bizi birbirimize düşürmeye çalışanlar, bunlar yerli değil, bunlar başkalarının, üst akıllarının akıllarıyla hareket ediyorlar.

21.06.2016 21:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Ağrı toplu açılış töreni ve iftar programı

Başbakan Binali Yıldırım'ın konnuşması Ağrı toplu açılış töreni ve iftar programı

Başbakan Yıldırım: (1)

" Türkiye'yi bölmeye çalışanlar, bizi birbirimize düşürmeye çalışanlar, bunlar yerli değil, bunlar başkalarının, üst akıllarının akıllarıyla hareket ediyorlar. Asla ve asla sizin geleceğinizi, sizin çocuklarınızın geleceğini bunlar düşünmüyor, bunlar efendileri ne derse onu yapıyorlar. Bunlar sadece ayrıştırmayı, öldürmeyi, insanların arasına ayrılık tohumları ekmeyi bilirler ama Allah'a şükür Ağrı, bu oyunlara gelmedi, elinin tersiyle terörün bu oyunlarını itti. İnadına 'kardeşlik' dediniz, inadına 'birlik' dediniz, inadına 'beraberlik' dediniz."

Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye'yi bölmeye çalışanlar, bizi birbirimize düşürmeye çalışanlar, bunlar yerli değil, bunlar başkalarının, üst akıllarının akıllarıyla hareket ediyorlar. Asla ve asla sizin geleceğinizi, sizin çocuklarınızın geleceğini bunlar düşünmüyor, bunlar efendileri ne derse onu yapıyorlar. Bunlar sadece ayrıştırmayı, öldürmeyi, insanların arasına ayrılık tohumları ekmeyi bilirler ama Allah'a şükür Ağrı, bu oyunlara gelmedi, elinin tersiyle terörün bu oyunlarını itti. İnadına 'kardeşlik' dediniz, inadına 'birlik' dediniz, inadına 'beraberlik' dediniz." dedi.

Yıldırım, Ağrı Stadyumu'nda gerçekleştirilen 18 tesisin toplu açılış töreni ve iftar programına katıldı. Burada konuşan Yıldırım, ramazan ayının 15. iftarını Ağrılı hemşehrileriyle yapacaklarını belirterek, Ağrılılara bereket sofrasında kendilerini kabul ettikleri, ekmeklerini paylaştıkları için teşekkür etti.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in Türkiye'nin nereden nereye geldiğine en güzel örneklerden biri olduğuna dikkati çeken Yıldırım, Türkiye'de yapılanları anlamayanlara en güzel cevabı Şimşek'in hem Kürtçe hem de Türkçe olarak verdiğini söyledi.

Ağrı'nın kendisinin ilk göz ağrısı olduğunu ve dedelerinin önce Ağrı'ya yerleştiklerini anlatan Yıldırım, AK Parti'nin kutlu yürüyüşe başladığı dönemde de kendisinin Ağrı'da görevlendirildiğini aktardı.

Yıldırım, destekleri için Ağrılılara teşekkür ederek, "Siz terör örgütüne yüz vermediniz, hendeklere izin vermediniz, onlar 'Böleceğiz' dedi, siz 'tek Türkiye' dediniz. Onun için sizlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

AK Parti'nin 15 yıl önce bu dava, kutlu yürüyüş için yola çıktığında partinin başında kurucu lider Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğunu hatırlatan Yıldırım, onun liderliğinde Türkiye'nin her bir köşesine hizmetler götürdüklerini söyledi. Başkan Yıldırım, Ağrılılara Erdoğan'ın da selamını getirdiğini belirtti.

Yola çıkarken "Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak." dediklerini anımsatan Yıldırım, ülkenin hiçbir yerini ücra köşesi olarak görmediklerini belirterek, "Bu ülkenin bütün vatandaşları birdir, hepiniz birinci sınıf vatandaşsınız, ister Türkçe konuşun, ister Kürtçe konuşun fark etmez." ifadesini kullandı.

Konuşması sırasında sesinin kısılması üzerine Binali Yıldırım, "Ses su koyuverdi." diye espiri yaptı.

Ülkenin her yerine aynı fırsatı, imkanları sunduklarını anlatan Başbakan Yıldırım, Mehmet Şimşek'i örnek gösterdi. Köyden çıkan bir çocuğun bugün ülkenin ekonomisini yönettiğini anlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşte Türkiye, bu Türkiye'yi bölmeye çalışanlar, bizi birbirimizi düşürmeye çalışanlar, bunlar yerli değil, bunlar başkalarının, üst akıllarının akıllarıyla hareket ediyorlar. Asla ve asla sizin geleceğinizi, sizin çocuklarınızın geleceğini bunlar düşünmüyor, bunlar efendileri ne derse onu yapıyorlar. Bunlar sadece ayrıştırmayı, öldürmeyi, insanların arasına ayrılık tohumları ekmeyi bilirler ama Allah'a şükür Ağrı, bu oyunlara gelmedi, elinin tersiyle terörün bu oyunlarını itti. İnadına 'kardeşlik' dediniz, inadına 'birlik' dediniz, inadına 'beraberlik' dediniz."

Türkiye'yi adaletle, demokrasiyle, hukuk devleti ile kalkındırdıklarını söyleyen Yıldırım, 14 yılda Türkiye'nin bütün şehirlerini, bütün bölgelerini ayağa kaldırdıklarını, bölgeler arasında ayrımcılığa son verdiklerini, doğu ile batı arasındaki adaleti sağladıklarını aktardı.

Yıldırım, barışı yurdun her köşesinde hakim kılacaklarını kaydetti.

(Sürecek)

Yıldırım: "Asla Sizin Geleceğinizi, Sizin Çocuklarınızın Geleceğini Bunlar Düşünmüyor"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yıldırım: 'Asla Sizin Geleceğinizi, Sizin Çocuklarınızın Geleceğini Bunlar Düşünmüyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.

  • Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi
    01:40 Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi

    Denizli'nin Tavas ilçesinde 10 gün önce 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde, bugün yeni bir kaza meydana geldi. Otomobil ile kamyonetin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Kaza; Tavas ilçesi Güzelköy Mahallesi Dümberek mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 19 gün önce 4 ölümlü bir kazananın yaşandığı aynı mevkide karşı yönlerden gelen kamyonet ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kamyonet yola devrilirken, otomobil ise yol kenarındaki yağmur suyu tahliye kanalını da aşarak tarlaya savruldu. Kazada, kamyonet sürücüsü İ.H.M. ile otomobilde bulunan Hakan İ. ve Levent C. yaralandı. Karahisar ve Tavas itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları araçlardan kurtarılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edildi. Ambulanslarla hastaneye sevk edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Aynı bölgede 9 Nisan tarihinde meydana gelen kazada, Mehmet Fışkınlı (50) yönetimindeki 20 B 4012 plakalı otomobil ile Yusuf Yusmak (16) idaresindeki plakasız motosiklet ile çarpışmıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Yusuf Yusmak ile motosiklette yolcu konumundaki Yavuz Yumaç (14) ve otomobil sürücüsü Mehmet Fışkınlı yaşamını yitirmişti.


Advertisement