YILDIRIM Belediyesi'nden Bir İlk: Kız Çocukları Çalıkuşu İle Buluştu - Son Dakika
Güncel

YILDIRIM Belediyesi'nden Bir İlk: Kız Çocukları Çalıkuşu İle Buluştu

YILDIRIM Belediyesi\'nden Bir İlk: Kız Çocukları Çalıkuşu İle Buluştu

Yıldırım Belediyesi, Dünya Kız Çocukları Günü'nü öğrencilerle birlikte Zeyniler'de kutladı.

14.10.2015 14:56  Güncelleme: 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıldırım Belediyesi bir ilk imza atarak Dünya Kız Çocukları Günü'nde ilçede öğrenim gören kız çocukları ile birlikte Zeyniler'de bir araya geldi.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve eşi Şükran Edebali'nin ev sahipliğinde Reşat Nuri Güntekin Çalıkuşu Evi'nde düzenlenen etkinliğe; Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şevket Barca, Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Şehirleri, Başkentler, Çalıkuşları Bacıbey Kent Kültürü Derneği Başkanı Mutlu Çınar, Nuri Erbak Ortaokulu kız öğrencileri ve Zeyniler Mahallesi sakinleri katıldı.

'FERİDE'NİN CESARETİ ÖRNEK OLDU'

Türk kültürünün kız çocuklarına verdiği değerin en önemli yansımalarından birisi olan Çalıkuşu romanının hayat bulduğu Zeyniler'de böyle bir etkinliğe imza atmanın önemine işaret eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Çalıkuşu romanındaki Munise ve Feride karakterleri kız çocuklarımızın ufkunu genişletmiş hayallerinin kahramanları. Çalıkuşu romanındaki Feride karakteri bize kadınların her türlü zorlukla mücadele edebileceğini; azmi, cesareti ve özgüveniyle kendi ayakları üzerinde durabileceklerini öğretiyor." dedi.

'OKUMA YAZMA SEFERBERLİĞİ'

Her kurumun, her ailenin ve her bireyin yapması gereken vazifeler olduğunu da hatırlatan Başkan Edebali, "Bu konuda Yıldırım Belediyesi olarak kurduğumuz Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz ile ilçemizdeki genç kızlarımıza ve kadınlarımıza yönelik okuma yazma seferberliği başlattık ve bu konuda çok azimliyiz." dedi. Şiddete uğrayan kadınlara yönelik Yıldırım Belediyesi Kadın Sığınma Evi ve tüm Yıldırımlılar için ücretiz psikolojik danışma merkezi oluşturduklarını da vurgulan Başkan Edebali, "YIL-MEK kurslarımızla kadınlarımıza pozitif ayrımcılık uygularken, meslek sahibi olmalarını da sağlayacak imkânlar oluşturuyoruz" ifadelerini kullandı.

'SOSYAL BELEDİYECİLİKTE YILDIRIM ÖRNEK OLUYOR'

Programda konuşan Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın da yerel yönetimlerin sosyal içerikli faaliyetlerin içinde olmasının sorunların çözümüne önemli katkılar sağladığını belirterek "Bu bağlamada sorumluluk alarak önemli bir açığı kapatan Yıldırım Belediyesi'ni kutluyorum "dedi. Yıldırım Belediyesinin ilçenin marka değerinin artmasına önemli katkılar sağladığını aktaran Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ise "Gerek yapılaşma alanında gerekse sosyal projeler alanında insanlarımıza önemli hizmetler veren Yıldırım Belediyemize ve Başkan Edebali'ye şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel YILDIRIM Belediyesi'nden Bir İlk: Kız Çocukları Çalıkuşu İle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement